Cumartesi, Eylül 21, 2024

Verimli toprakların anahtarı ‘SAGREX 2024′ açıldı 

Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı SAGREX 2024 törenle kapılarını açtı

Makina ve teknoloji emekçileri, sektör profesyonelleri, üreticiler ile sektörün tüm paydaşları toprağı bereketlendirme amacıyla Salihli’de bir araya geldi. Tarım ve hayvancılığın kalbi Salihli’de atmaya, geleceğe umut ekilmeye başlandı. Salihli Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı SAGREX 2024’ün açılış töreni büyük ilgi çekti.  


Güldoğan: Türk tarımının parlayan yıldızıdır

Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, “Tarım, ülke nüfusu beslemenin yanında, istihdam, ihracat ve ulusal gelire yaptığı katkı ile önemli bir sektördür. Bu özellikleriyle ekonominin ve hayatın olmazsa olmazıdır. Salihlimizin en önemli kalkınma alanlarının başında tarım ve hayvancılık sektörü gelmektedir. İlçemizde polikültür bir tarım yapılmakta olup ünü dünya çapında başta üzüm ve kiraz gibi ürünlerle gerek tarla tarımında gerekse de meyvecilik ve sebze tarımında Türk tarımının parlayan yıldızıdır. Salihlimiz ilimize ve ülkemize hatırı sayılır bir katma değer sağlamaktadır” dedi.


Nurlu: Fuar  bizlere büyük destek sağlamaktadır

Verimli bir tarım ve hayvancılık için, kaliteli tohumlar, üstün hayvan ırkları ve uygun ekipmanların vazgeçilmez unsurlar olduğuna dikkati çeken Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, ”Bu fuar, tarımın ihtiyaç duyduğu tüm girdilerin en iyisini temin etme ve tanıtma açısından bizlere büyük destek sağlamaktadır. Burada, yeni yöntemleri ve modern ekipmanları görüp tanıma fırsatı bulacaksınız. Böylece gelirinizi artıracak, emeğinizin karşılığını daha fazla alabileceksiniz” diye konuştu. 


Aksoy: Çiftçi ve tarım sektöründeki diğer paydaşlar arasında tecrübe alışverişi sağlayacak 

Tarımının kritik rolüne vurgu yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Salihlimizde uzun bir aradan sonra düzenlenen bu fuar, tarım teknolojilerindeki yenilikleri, modern üretim tekniklerini ve verimliliği artırmaya yönelik çözümleri keşfetmek için üreticilerimize bir fırsat sunmaktadır. Aynı zamanda, çiftçilerimizle tarım sektöründeki diğer paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe alışverişine olanak sağlayacak bir platform oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.


Baykal: En yeni teknolojileri çiftçimizin ayağına taşımayı hedefledik

SAGREX 2024’ü düzenleyen EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, “Tarım, günlük ekonomi ve toplumsal refah açısından vazgeçilmez bir içeriğe sahiptir. Nüfusun hızla arttığı bu dönemde, verimli ve sürdürülebilir tarım uygulamaları daha büyük bir gereklilik haline geldi. Biz de bu anlayışla, SAGREX 2024’ü planlarken en yeni teknolojiler, modern tarım araçlarını ve yöntemlerini çiftçimizin ayağına taşımayı hedefledik. Bunu burada gerçekleştirdik. Fuar, tarım sektörünün geleceğine yön veren, üretici ile yeni teknolojileri buluşturan ve bilgi paylaşımını sağlayan önemli bir platform niteliğinde. Bu organizasyon ülke tarımının rekabet gücünü artırıyor. Çiftçilerin daha verimli bir şekilde üretim yapmalarına olanak tanıyor. Fuarımızın hedefine ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM