Pazartesi, Eylül 23, 2024

Türkiye’de ve İzmir’de yoğun hafta başlıyor

Türkiye ve İzmir’in gündemi 23-27 Eylül haftasında yoğun geçecek. Her yıl dünya liderlerini ABD’nin New York kentinde bir araya getiren 79’uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun devlet ve hükümet başkanlarının konuşmalarının olacağı oturum 24 Eylül’de başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 24 Eylül Salı günü ABD’ye 14. kez BM Genel Kurulu’na hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD ziyaretinde iş insanları ile görüşmesi de planlanıyor. Türkiye-ABD İş Konseyi’nin çalışmalarına göre, Erdoğan’ın 23 Eylül’de ABD’li şirket yöneticilerle bir araya gelmesi bekleniyor.


Bakan Işıkhan iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde 23 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 14.00 de TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenecek İş Dünyası İstişare Toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelecek. Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları, TOBB Türkiye Sektör Meclisi Başkanları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Birim Yöneticilerinin iştirak edecekleri toplantıda; iş dünyasının çalışma hayatına ilişkin görüş ve talepleri görüşülecek.


İzmir’in gündemi dopdolu

Meyve, sebze, gıda, gıda ürünleri, tohum, fide ve fidan üreticileri, gıda teknolojileri ambalajı, tarım teknolojileri, depolama ve lojistik alanlarında bu yıl 5.kez düzenlenen Interfresh Eurasia Fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde ilk kez İzmir’de düzenlenecek. Öte yandan 8. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı-PET İZMİR 2024 ise 25 Eylül’de fuar İzmir’de kapılarını açacak. Katılımcılar, sektör profesyonelleri ve hayvan severlerin Fuar İzmir’deki sinerjisi 4 gün sürecek.

Bu yıl, 23-29 Eylül tarihlerinde kutlanacak olan 37. Ahilik Haftası için, İzmir’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Ticaret hayatında ve sosyal yaşamda dürüstlüğü, tüketiciye saygıyı ve dayanışmayı ön plana çıkaran Ahi Felsefesi’ni tanıtmak için Konak Meydanı’nda kurulacak meslek stantlarında gün boyu görsel şovlar ve etkileşime dayalı atölyeler düzenlenecek.

İklim değişikliği, çevresel kirleticiler ve halk sağlığı alanlarında önde gelen uzmanlar, ilk kez düzenlenecek EXPOSOME-TR Sempozyumu için İzmir’de bir araya gelecek. Etkinlik, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) iş birliğinde 26-27 Eylül 2024 tarihlerinde DESEM’de gerçekleştirilecek.


Veri takviminde neler var?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 23 Eylül Pazartesi günü Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıklayacak. 24 Eylül Salı günü TÜİK, Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini paylaşacak. Aynı gün içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı istatistiklerini yayımlayacak. TÜİK, 25 Eylül Çarşamba günü Girişim Özelliklerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini paylaşacak. TCMB 26 Eylül Perşembe günü Menkul Kıymet İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini açıklayacak. TÜİK, 27 Eylül Cuma günü Dış Ticaret İstatistikleri, Mali Aracı Kuruluş İstatistikleri ve Ekonomik Güven Endeksi verilerini yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM