Cumartesi, Eylül 28, 2024

Evcil hayvan sektörüne yön veren ‘PET İZMİR 2024’ başladı

Can dostlar için yenilikçi çözümler ve evcil hayvanlar için geleceğin teknolojisinin yer aldığı PET İZMİR 2024 Fuarı, 4 gün boyunca Fuar İzmir’de ziyaretçilerini ağırlayacak 

Türkiye ve Avrasya’nın en büyük evcil hayvan buluşması olan PET İZMİR 2024, 25 Eylül’de görkemli bir törenle kapılarını açtı. Fuar İzmir’de düzenlenen açılış törenine çok sayıda hayvan sever ve sektör temsilcisi katıldı.  İlgi çeken açılış töreni, TEMA Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı’nın coşkulu konuşmasıyla başladı. Can dostlara daha iyi bir dünya inşa etmek adına ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Karslı, “Bugün, evcil hayvan sektöründe Türkiye’nin en önemli organizasyonu 8. Uluslararası İzmir Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı PET İZMİR 2024’ün açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz yıl 60 ülkeden gelen 200 katılımcı ve 40 bini aşan ziyaretçiyle yakaladığımız başarı, bu fuarın sektöre sunduğu katkının açık bir göstergesidir. Evcil hayvan sahipleri, yeni çıkan ürünleri burada ilk elden deneyimlerken, firmalar da doğrudan tüketiciden geri bildirim alarak ürün geliştirme süreçlerine yön verecek” dedi. 


Karslı: Fuar, teknolojik çözümlerin parçasını oluşturuyor 

Fuarın, dijital dönüşümün hızla yayıldığı evcil hayvan sektörüne yönelik yenilikçi teknolojileri de beraberinde sunduğunu ifade eden Karslı şu ifadelerde bulundu:  “Akıllı mama kapları, GPS ve takip cihazları, evcil hayvan güvenliğini ve rahatlığını artıran teknolojik çözümler, geleceğe yönelik vizyonumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu fuar, sadece ticari bir platform olmanın ötesine geçerek, evcil hayvanlara duyduğumuz sevginin, sorumluluğun ve onlara daha iyi bir yaşam sunma çabamızın en somut örneğidir. PET İZMİR 2024’ün hayvan dostlarımızın daha iyi bir yaşam sürmesi için önemli adımlar atacağına inanıyorum.”

Tüm zorluklara rağmen PET İZMİR’in büyüyerek yoluna devam ettiğine vurgu yapan İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, uluslararası hedefler için kentteki tüm kurumların iş birliği yapması gerektiğini ifade etti.


Özdemir: Evcil dostlarımızın bir arada yaşayacakları sağlıklı bir kent hedefliyoruz

Büyük çabalarla PET İZMİR’in önemli bir fuar haline geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, “Tema Fuarcılık tarafından düzenlenen 8.Uluslararası Pet İzmir (Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri) Fuarına İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı olarak katılmaktan dolayı mutluyuz. Evcil bir dost edinmenin hayatımızdaki faydaları artık hepimizin bildiği bir gerçek. Bu farkındalıkla birlikte evcil dostlarımızın sağlığı ve refahı için sektör de kendini sürekli yenilemekte. Onların temel yaşamsal ihtiyaçlarına dair mama ve su kapları başta olmak üzere farklı donanımlara kadar çeşitli ürünler her geçen gün artmakta. Bizler hem evcil dostlarımızın yaşam hakkı ve sağlığı hem de refahı için varız. İnsanlarımız ile evcil dostlarımızın bir arada yaşayacakları sağlıklı bir kent hedefliyoruz. İzmirli hemşerilerimizle birlikte  bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez yapılan “Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi Eylem Planı da etkili çalışmalarımızdan birisi olarak sizlerin desteği ile yürütülmektedir”dedi.


Öztürk: Evcil hayvan mamaları ihracatı  2023’te 122 milyon dolara ulaştı 

Petfood sektörünün Türkiye için yükselen bir değer haline geldiğine dikkati çeken Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, “Dünya genelinde ihracat hacmi olarak 2023 yılında yaklaşık 25 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan evcil hayvan mamaları sektörü, ülkemizde daha da hızlı bir ivme yakaladı. Sektörün Türkiye’de 2014 yılında 4,5 milyon dolar olan ihracat hacmi, 2023 yılında 27 kat artarak 122 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 100 ülkeye 102 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yıl sonunda bu rakamın 140 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz. Bu sektörü bizler için özel kılan bir diğer nokta ise Türkiye genelindeki ihracatın yüzde 60’ının Ege Bölgesi’nden yapılması. 2023 yılında yüzde 38’lik büyüme ile 122 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bunun 74 milyon doları Ege İhracatçı Birlikleri üzerinden yapıldı. Bölgemizdeki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. İleride çok daha büyük rakamlara ulaşabileceğimiz bir potansiyel görüyoruz. Bizler, Ege İhracatçı Birlikleri olarak, petfood sektörünün bu gelişimini desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üye firmalarımızla sürekli temas halindeyiz, sektörün karşılaştığı zorluklara çözüm üretmek ve her anlamda firmalarımızın yanında olmak için çalışıyoruz. Ayrıca, petfood ihracatçısı firmalarımızı bir araya getirerek, Ticaret Bakanlığı destekli bir UR-GE Projesi başlatmak istiyoruz. Bu proje kapsamında, yüzde 75 devlet destekli eğitim, danışmanlık, alım heyetleri, fuar katılımı ve tanıtım gibi imkanlar sunarak, firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan törene katılan sektör temsilcileri ve ziyaretçiler, fuarın geniş katılımı ve kaliteli sunumlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Görkemli açılış töreniyle başlayan PET İZMİR 2024, 4 gün sürecek. Fuarda yer alan 200’den fazla katılımcı, 600’ün üzerinde markasıyla hem sektör temsilcilerini hem de hayvanseverleri memnun etmeyi hedefliyor.


Fuarda evcil hayvan sektörüne dair sunumlar yapılacak 

PET İZMİR 2024, evcil hayvan sektörüne yönelik geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunarken, katılımcı firmalar çeşitli sunumlar, gösteriler ve bilgi paylaşımlarıyla ziyaretçileri bilgilendirme ve eğlendirme fırsatına sahip olacak. Sağlıklı yaşamı destekleyen organik, doğal ve diyet mamaların tanıtımı yapılacak. Katılımcılar, bu ürünlerin içerikleri, faydaları ve kullanım önerileri hakkında bilgi verecek. Akıllı mama kapları, GPS takip cihazları ve evcil hayvan kameralarının canlı demonstrasyonları ile bu ürünlerin kullanım alanları ve avantajları anlatılacak. Tüy ve deri bakımı, hijyen ürünleri gibi evcil hayvan bakım ürünleri üzerine detaylı sunumlar yapılacak. Bu ürünlerin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterilecek. Profesyonel eğitmenler tarafından köpek eğitimi, temel komutlar, davranışsal sorunların giderilmesi gibi konularda canlı eğitim gösterimleri olacak. Evcil hayvan bakımı ve güzellik uygulamalarını içeren pet grooming gösterileri, köpek ve kedilerin tüy kesimi ve bakımı konusunda ziyaretçilere görsel bir şölen sunacak. Ziyaretçiler için evcil hayvan bakımı, beslenmesi ve eğitimi konusunda bazı standlarda uygulamalı atölye çalışmaları yapılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM