Cuma, Eylül 27, 2024

Sosyal medyada vergi istisnasına düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Gelir Vergisi Genel Tebliğ’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 26 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, gelir vergisi istisnasına, elektronik ortamlarda verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar da dahil edildi.

Düzenlemeye göre, sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 1 Ocak 2022 tarihinden, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden kazanç sağlayan gerçek kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları istisna kapsamında yer alacak.

Bu mükelleflerin, ikametgahlarının bulunduğu vergi dairesinden ‘193 Sayılı Kanunun Mükerrer 20/B Maddesi Uygulamasına İlişkin İstisna Belgesi’ alması ve bu istisna belgesiyle bir banka hesabı açtırması gerekiyor. Mevcut bir banka hesabı da tanımlanarak bu amaçla kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM