Cuma, Ekim 18, 2024

Hisarcıklıoğlu’ndan Aydın ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi ziyaret kapsamında Aydın’a geldi. Söke Ticaret Odası’nın 50. yıl etkinliklerine katılan Hisarcıklıoğlu, Söke Ticaret Borsası’nın ardından, Aydın Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası ve Söke Ticaret Borsası ortaklığı ile kurulan Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’yi ziyaret etti.


Çiftçilerin gelir istikrarının sağlanması amaçlanıyor

Pamuğun uygun şartlarda depolanması ve saklanması ile pamuk sektörü için önemli yatırımlardan olan Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, lisanslı depoculuğun bölge ekonomisine katkılarından söz etti. Çondur, özellikle tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmenin, üreticilerin ürünlerini emniyetli ve sağlıklı koşullarda saklamalarına olanak tanımanın bölgesel kalkınmada önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bu modelin, bölgedeki üreticilere büyük avantajlar sunduğunu belirten Çondur, lisanslı depoculuk sistemi sayesinde ürünlerin fiyat dalgalanmalarına karşı korunmasının ve çiftçilerin gelir istikrarının sağlanmasınının amaçlandığını ifade etti.


Örnek teşkil eden projeler

Projeyi yerinde inceleyen ve lisanslı depoculuğun bölgedeki tarımsal üretim ve ticarete sağladığı katkıların altını çizen Hisarcıklıoğlu, lisanslı depoculuk sistemi sayesinde tarım ürünlerinin daha uzun süre kaliteli koşullarda muhafaza edilmesinin ve ticaret hacminin artırılmasının önemli bir kazanç olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, bu tarz projelerin diğer bölgeler için de örnek teşkil ettiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM