Cuma, Ekim 18, 2024

Selçuk’a kapalı olimpik havuz geliyor

Selçuk’ta yaz kış hizmet verecek olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzunun yapımı için çalışmalar başladı. Geçtiğimiz yıl mart ayında gerçekleşen olağan meclis toplantısında, oy birliği ile kabul edilen karar doğrultusunda, yüzme havuzunun işletim hakkı ve işlevi konusunda Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e yetki verilmişti. Bu kapsamda Selçuk Belediyesi ve Olimpik Performans Spor Kulübü Derneği arasında imzalanan protokol ile açık yüzme havuzunun yanına bir adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapımı için çalışmalar başladı.

Sengel, çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek vatandaşlara bilgi verdi. Kapalı yüzme havuzunun, her mevsim kullanılabilecek modern bir tesis olarak planlandığını belirten Sengel, vatandaşların spor ve yüzme faaliyetlerinden dört mevsim faydalanabileceğini vurguladı. Sengel, özellikle çocukların ve gençlerin yüzme sporuyla daha fazla ilgilenmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Belediye havuzu olarak bilinen açık yüzme havuzunun revize edilmesi, açık yüzme havuzunun yanına bir adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapılması konusunda bilgilendirme yapan Sengel, “Hepimizin bildiği Selçuk Belediyesi’ne ait olan yüzme havuzunun bulunduğu açık alandayız. Selçuk çok kısa bir süre içerisinde de kapalı havuza kavuşacak.  Yaz ve kış aylarında hem kapalı havuzdan hem açık havuzdan Selçuk’un çocukları ve bütün vatandaşları da yararlanabilir hale gelecek” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM