Cuma, Ekim 18, 2024

AYSAF Fuarı 13-16 Kasım’da

Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF) 35 yıldır ticaret sektörünün önemli bir parçası olarak, sektör profesyonellerini bir araya getirerek yenilikçi çözümler ve iş fırsatları sunmaya devam ediyor. Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği AYSAD ile Artkim Fuarcılık iş birliği ile dünyanın dört bir yanından lider firmaların ağırlanacağı 71. AYSAF, yenilikçi ürün ve hizmetlerin geniş bir kitleye ulaştırılması ve sektörel yeni iş bağlantılarının kurulması konusunda etkin bir rol oynayacak.

Sektörün, ayakkabı taban sistemleri, deri, suni deri, tekstil, eva, metal ve plastik aksesuar ürünleri, kimyasallar, yapıştırıcılar, makine, ekipman ve üretim teknolojileri ihtiyaçlarına karşılık bulabilmesi adına ideal bir platform sunan AYSAF; özel alanları ve etkinlikleri ile katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir fuar deneyimi yaşatarak üretici ile alıcı arasında bir kez daha önemli bir köprü görevi görecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan tasarım yarışması kapsamında kazananlar Milano’da eğitim alma hakkı kazanacak. 


Fuarda karbon ayak izi ölçülecek

Pek çok yeniliğe imza atan AYSAF’ta ayrıca ilk kez sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapmak adına fuarın karbon ayak izi ölçümü yapılacak. Bu uygulama, sektörün çevre bilincini artırmaya yönelik bir adım olarak önem taşımaktadır. Sürdürülebilir üretim yöntemlerinin tanıtılacağı bu platform, katılımcıların çevre dostu uygulamaları benimsemesi için teşvik edici bir rol üstlenecek. 


Fuarda sektöre yönelik etkinlikler de yer alacak

Fuar süresince düzenlenecek workshoplar, konunun uzmanlarının yer aldığı söyleşiler, defile ve etkinliklerle sektörü canlı tutacak olan AYSAF, yeni iş birlikleri için B2B görüşmelere de olanak sağlayacak. Katılımcılar, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek, iş ağlarını genişletme ve yeni fırsatları değerlendirme şansı bulacaklardır. Ayrıca, uluslararası alanda iş yapma fırsatları ve en son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilecekler.


Ayakkabı yan sanayi sektörü 2024 ihracatı 30 milyon $

Ayakkabı ve yan sanayide önemli bir deneyime sahip olan ülkemiz, çift sayısı bazında Avrupa’nın en büyük imalatçısı konumunda. Ayakkabı ve yan sanayide önemli bir deneyime sahip olan Türkiye, çift sayısı bazında Avrupa’nın en büyük imalatçısı konumunda yer alıyor. 10 yıl içerisinde 120 milyonlardan 380 milyonlara ulaşan bir üretim performansına sahip olan Ayakkabı yan sanayi sektörü 2024 yılı ihracatı ilk dokuz ayda 30 milyon dolara yaklaştı. En fazla ayakkabı ihracatı yapılan ülkeler; Irak, Almanya, İtalya ve Birleşik Krallık.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM