Cuma, Ekim 18, 2024

AKO Grup’tan 1270 kW AC gücünde GES yatırımı

AKO Grup Ankara’da yer alan Ömrünü Tamamlamış Lastik (ÖTL) Geri Dönüşüm Tesisi’ne gerçekleştirdiği 970 bin dolar tutarındaki Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını hayata geçirdi.

Yıllık 75 bin ton lastiği geri dönüştürme kapasitesine sahip AKO ÖTL, yıllık 834 bin ton karbon salımını engelliyor. 2030 yılına kadar emisyon oranını yüzde 58 azaltmak olan AKO Grup, 970 bin dolar yatırımla fabrikaya kurulan bin 270 kilowatt (kW) AC gücündeki GES, yılda yaklaşık 2 milyon Kilowatt saat (kWh) elektrik üretimi sağlıyor ve bu enerji, fabrikanın toplam tüketiminin yüzde 40’ını karşılıyor.  Bu yatırımla birlikte AKO Grup çevresel etkilerini azaltarak enerji verimliliğini arttırmaya yönelik hedeflerine ulaşmayı planlıyor. AKO Grup sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında ÖTL fabrikasına yaptığı GES paneli yatırımı ile tesisin toplam elektrik tüketiminin yüzde 40’nı GES panellerinden karşılıyor.


“Çevresel sürdürülebilirlik süreçlerimizin merkezinde”

Bu yatırımların gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmayı hedeflediklerini belirten AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi S. Safa Özcan, “AKO Grup olarak, çevresel sürdürülebilirliği her zaman süreçlerimizin merkezine koyuyoruz. Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Dönüşüm Tesisi’ne yaptığımız Güneş Enerjisi Santrali yatırımı, bu vizyonumuzun en güçlü yansımalarından biridir. Geleceğe dair en büyük sorumluluğumuzun, doğayı korumak ve çevresel etkilerini en aza indirmek olduğuna inanıyoruz. Yıllık 75 bin ton lastiği geri dönüştürerek ülkemizin döngüsel ekonomisine katkı sağlarken, enerji ihtiyacımızın yüzde 40’ını güneş enerjisinden karşılamak hem çevresel etkileri azaltıyor hem de enerji verimliliği artırıyor.” dedi.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM