Cuma, Ekim 18, 2024

Kacır: OSB’lerde 201 yeni yatırım için yer tahsisi talep edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 133 OSB’de 1484 yatırım yeri ve 6 OSB’de de ön tahsis süreçlerinin başlatıldığını belirterek, “Sadece bir haftada 61 OSB’de 201 yatırım yeri için başvuru aldık” dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sanayicilerin yatırım yerlerine erişimi kolaylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  Bilişim Vadisi’nde düzenlenen 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE 70. Yıl Programı’nda sanayide yatırımları daha da hızlandıracak uygulama kapsamında ilk haftada oluşturulan taleplere ilişkin verileri paylaştı.  Sanayicilerin ve yatırımcıların yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirten Kacır, “Geçtiğimiz hafta ilk kez bir uygulama başlattık. Organize sanayi bölgeleri yönetmeliğinde yaptığımız değişiklik kapsamında Türkiye’nin tüm OSB’lerinde henüz yatırımcılara tahsis edilmemiş tüm sanayi alanlarını eş zamanlı olarak online platformda sanayicilerimize, yatırımcılarımıza sunduk” ifadelerini kullandı. 


OSB’lerde ön tahsis süreci başladı 

Bu kapsamda 133 OSB’de  bin 484 yatırım yeri ve 6 OSB’de de ön tahsis süreçlerinin başlatıldığını kaydeden Kacır, “Sadece bir haftada 61 OSB’de 201 yatırım yeri için başvuru aldık. Görüyoruz ki şeffaflık ve öngörülebilirlik odaklı bu yaklaşımımız sanayicilerimiz tarafından güçlü şekilde sahiplenildi. Bu ve benzer adımları atmayı sürdürecek ve Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda sanayimizin öncü olmasını mümkün kılacak politikaları ve uygulamaları devreye almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM