Pazar, Ekim 27, 2024

Karşıyaka Belediyesi’nden kadın girişimcilere dijital destek

Karşıyaka Belediyesi, Gece Pazarı’nda stant açan kadın girişimcilere yönelik dijital eğitim düzenledi. Örgü, takı tasarımı, resim gibi alanlarda girişimleri bulunan kadınların katıldığı eğitimde, dijital araçların etkin kullanımı ve e-ticaret hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Kadın girişimcilerin dijital dünyada daha etkin rol alabilmeleri amacıyla Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile JCI İzmir: Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin organizasyonu İş’te Dijital Kadınlar iş birliğinde eğitim gerçekleştirildi. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen iki saatlik eğitimde; yapay zeka ile üretim, pazarlama ve reklam süreçlerinde dijital araçların etkin kullanımı ve e-ticaret hakkında bilgiler aktarıldı.

Etkinliğin bitiminde eğitmen Ozan Kanal’ın kontrolünde yapay zekadan nasıl yararlanılabileceğine ilişkin örnekler sunuldu, katılımcılar ile birlikte uygulamalar gerçekleştirildi. Yapay zekanın bugünün ve geleceğin teknolojisi olduğunu belirten JCI İzmir 2024 Başkanı Hakan Aktay, verilen destekten ötürü Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.


Dijital dünyada donanımlı bireyler

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kadınların iş gücüne katılması, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimi için büyük önem taşıyor. Kadınların bilgiye ve teknolojiye erişim sağlaması, onlara iş dünyasında daha güçlü bir yer edinme imkanı veriyor. Amacımız, her kadının kendine güvenle, teknoloji ile donatılmış bir şekilde iş hayatında olmasını ve girişimlerini sürdürmesini sağlamak. Karşıyaka Belediyesi olarak, kadın girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM