Pazar, Ekim 27, 2024

Otizmli ve nöro-çeşitli gençler için istihdam atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Ebeveyn Merkezi, engelli bireylerin iş gücüne katılımını sağlamak amacıyla Destekli İstihdam Projesi başlattı. Eker Süt Ürünleri, Vardarcı Makine San. Ltd. Şti. ve KEDİ Otizm Derneği katkılarıyla uygulanan proje kapsamında, kentte bulunan otizmli ve tüm nöro-çeşitli iş gücü nüfusuna istihdam olanakları sağlamak için İzmir’de faaliyet gösteren kuruluşlarla iş birliği geliştirme olanakları araştırıldı. Ayrıca İzmir Adnan Menderes TAV Havalimanı iş birliği ile nöro-çeşitli bireylerin iş hayatına entegrasyonuna yönelik önemli bir çalışma daha yapıldı. İş koçlarının desteğiyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılan İş Deneyimi Kazanım Projesi’ne nöro-çeşitli bireyler aktif olarak dahil edildi. Nöro-çeşitli bireyler, havacılık sektöründe deneyim kazanmanın yanı sıra sektör içinde görünürlüklerini artırma fırsatı da buldu.


İstihdam sözü geldi

Destekli İstihdam Projesi görüşmelerinde, EKER Süt Ürünleri’nin 2018 yılından bu yana uyguladığı ‘Otizmli Bireyler İş Gücünde’ isimli iş koçu destekli istihdam modelinin uygulaması hakkında bilgi verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ebeveyn Merkezi bünyesinde 2024 yılının nisan ayında açılan Destekli İstihdam Ofisi’nin çalışmaları tanıtıldı ve ofise kayıtlı iş arayan gençlerin istihdama katılmaları için destek ve iş birliği olanakları konuşuldu.

İzmir’de bulunan nöro-çeşitli iş gücü nüfusuna istihdam olanakları yaratma konusunda proje çalışmaları yapılması gündeme getirildi. İzmir İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Cengiz’in, Destekli İstihdam Ofisi’nde özgeçmişi bulunan bir kişiyi kendi işletmesinde istihdam edebileceğini açıklaması, görüşmelerde varılan en hızlı sonuç olarak dikkat çekti.


İş Deneyimi Kazanım Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, nöro-çeşitli bireylere iş deneyimi kazandırırken topluma da kapsayıcı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. İzmir Adnan Menderes TAV Havalimanı iş birliği ile yapılan İş Deneyimi Kazanım Projesi kapsamında nöro-çeşitli bireylerin iş dünyasına uyum sağlamaları ve becerilerini en iyi şekilde sergileyebilmeleri hedefleniyor. Katılımcılara rehberlik eden iş koçları, bireylerin iş süreçlerine katılımını kolaylaştırarak onları sosyal yaşamın ve iş dünyasının bir parçası haline getiriyor. İş koçları, nöro-çeşitli bireylerin yeteneklerini açığa çıkarırken, onların iş hayatındaki zorluklarla başa çıkmalarına da yardımcı oluyor. Bu profesyonel destek sayesinde, nöro-çeşitli bireyler iş süreçlerine hızlı ve etkili bir şekilde adapte olabiliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM