Pazartesi, Ekim 28, 2024
spot_img

İzmir’de Cumhuriyet’in 101’inci yılına görkemli kutlama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı görkemli etkinlikler ile kutlayacak. Cumhuriyet’in 101’inci yılında, 7’den 70’e İzmirli vatandaşlar 350 metrelik Türk bayrağı taşıyarak kortej oluşturacak. Marşların söyleneceği kortejde bu yıl ilk kez İzmir’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin temsilcileri de yer alacak. Fener alayı ve Çoksesli Cumhuriyet Koroları konseri ile coşku doruğa çıkacak.  Coşkulu Cumhuriyet kutlamalarına İzmirli vatandaşların da büyük bir katılımla eşlik etmesi hedefleniyor. 

Kutlamalar kapsamında, 29 Ekim günü saat 10.00’da İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban kent protokolünün tebriklerini kabul edecek. Cumhuriyet coşkusu, saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak kutlama ve geçit töreni ile devam edecek.  7’den 70’e İzmirlilerin bir araya geleceği törende 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de takdim edilecek.

Saat 13.00-15.00 saatleri arasında ise İzmir Metrosu’nun Fahrettin Altay, Konak, Çankaya ve Bornova istasyonlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu marşlar çalarak yolculara Türk bayrakları dağıtacak.

Cumhuriyet Bayramı’nda Türk Yıldızları da İzmir’de olacak. İzmirlilerin Cumhuriyet coşkusunu doruğa çıkaracak gösteride, NF-5 tipi uçaklarla İzmirlilere gökyüzünde nefes kesen bir gösteri yapacak.  İzmirliler, nefes kesecek gösteriyi 17.30-18.00 saatleri arasında Gündoğdu Meydanı’ndan izleyebilecek.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir  Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda  Protokol ve vatandaşlardan  oluşan kortej, Konak Saat Kulesi önünde toplanarak saat 19.45’te Karşıyaka Belediyesi Bandosu eşliğinde Alsancak istikametine doğru yürüyecek. Kortej, Konak Pier AVM’nin önünde 350 metrelik Türk bayrağı ve fener alayı ile birleşecek ve dev yürüyüş 1. Kordon’a doğru devam edecek. Marşların söyleneceği kortejde bu yıl ilk kez İzmir’de faaliyet gösteren spor kulüplerinin temsilcileri de yer alacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Altınordu ve Göztepe’nin yanı sıra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı bazı kulüpler de korteje katılacak. Saat 20.30’da da Cumhuriyet Meydanı’nda havai fişek gösterisi var.


İzmirliler Murat Boz ile kutlayacak 

Murat Boz, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği Türkiye’nin en kapsamlı festivali Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında İzmirlilerle buluşuyor. Buna göre Murat Boz, 29 Ekim 2024 Salı günü saat 21:00 Gündoğdu Meydanı’nda konser verecek.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM