Pazartesi, Ekim 28, 2024
spot_img

İzmir’de Kültür Yolu Festivali coşkusu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on beşinci durağı olan İzmir Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde, birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.

Ulusal ve uluslararası müzik arenasında profesyonel anlamda ney icra eden tek kadın sanatçımız olan Burcu Karadağ, ‘Ney In Ethno Jazz’ konseriyle, İzmir Kültür Sanat Fabrikası Açık Hava Sahnesi’nde İzmirli sanatseverlerle buluştu. Dünyada ilk kez caz yaklaşımıyla bir araya gelen ney; piyano, perküsyon, balaban ve kontrbasın oluşturduğu derinlikli yapı ile türkülerin yeniden yorumlandığı konser büyük alkış aldı. 

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından ‘Tango Tango’ konseri gerçekleştirildi. Tango repertuvarından tüm zamanların en ilham verici ve en romantik yerli ve yabancı melodilerinin seslendirildiği konserde solist sanatçılar ile İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra ve bale sanatçıları tango ateşini sahneye taşıdı. 

Karşıyaka Sahnesi’nde, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun tek perdelik çocuk oyunu ‘Kral Olmak İstemeyen Aslan’ minik tiyatroseverlere unutulmaz anılar kazandırdı. Özü Sözü Emeğiyle ‘Yaşayan Miras Ustaları’ ile Söyleşi Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ‘Teknoloji Bağımlılığı ve Aile İçi İletişim’ söyleşisi ise İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleşti.  Habip Koçak ve Bünyamin Aygün söyleşileri sonrası Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Rakım Elkutlu Sahnesi’nde gerçekleşen ‘FOTOMARATON Ödül Töreni’nde kazanan fotoğrafçılara ödülleri takdim edildi. 

‘Açık Atölye Günleri’, İzmir Kültür Sanat Fabrikası Nehir Karaböcek Sanat Atölyesi’nde, ‘Açık Atölye Günleri: İzmir Baskı Resim Atölyesi’ İzmir Kültür Sanat Fabrikası Sevinç Bayraktar Sanat Atölyesi’nde, ‘Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları Çocuk Atölye Etkinlikleri’ Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Yaşayan Mirasın Ustaları ‘Ulusal ve Uluslararası Geleneksel El Sanatları Sergi ve Atölye Uygulamaları’ Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde katılımcılarını ağırladı. 

İzmir Kültür Sanat Fabrikası İzmir Resim ve Heykel Müzesi, Sıla Topçam ile ‘Çocuklarla Masallar’ etkinliğine, İzmir Kültür Sanat Fabrikası Alsancak Halk Kütüphanesi ‘İzmir’in Renkli Mirası Ebru’ etkinliğine, İzmir Kültür Sanat Fabrikası Turgut Pura Vakfı Atölyesi ise ‘Heykel Workshop’una ev sahipliği yaptı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM