Pazartesi, Ekim 28, 2024
spot_img

Yeni haftada hareketli gündem başlıyor

Türkiye’de 28 Ekim-1 Kasım haftası hareketli geçecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl kutlanan bu özel günde ülke genelinde çeşitli etkinlikler ve törenler yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü İzmir’de de dopdolu bir programla kutlanacak.


Dış Ticaret İstatistikleri, 31 Ekim’de açıklanacak

Ekonomi takviminde ise yeni haftada pek çok veri ve istatistik yayımlanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 28 Ekim Pazartesi günü, Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemleri, TCMB Analitik Bilanço ve Merkez Bankası Bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası İstatistiklerini yayımlayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 30 Ekim Çarşamba günü Ekonomik Güven Endeksini açıklayacak. Aynı gün içinde TCMB, Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak.

TÜİK, 31 Ekim Perşembe günü Dış Ticaret İstatistikleri, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ve Turizm İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ise İletişim Hizmetleri İstatistiklerini açıklayacak. TCMB de Aylık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak. TÜİK, 1 Kasım Cuma günü Sanayi Sektörü Nihai Enerji Tüketim İstatistiklerini yayımlayacak. Aynı gün içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise Türk Boğazları Gemi Geçiş İstatistiklerini açıklayacak.


Eurostat’ın takviminde neler var?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) 28 Ekim-17 Kasım tarihleri arasındaki veri takvimini yayımladı. Buna göre Eurostat 28 Ekim’de 2023 yılına ilişkin yarı zamanlı ve tam zamanlı istihdam istatistiklerini açıklayacak. Eurostat, 29 Ekim’de ise 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin ikinci sürüm sektör hesapları (haneler) verilerini paylaşacak. Eurostat yine aynı gün içinde 2024’ün ikinci çeyreğine ait çeyreklik sektör hesapları-finansal olmayan şirketler istatistiklerini yayımlayacak. Öte yandan Eurostat, 31 Ekim’de 2024 yılına ilişkin işsizlik verilerini açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM