Perşembe, Mayıs 29, 2025

Papara’ya kayyum atandı

Yasa dışı bahis, kumar suçlarının finansmanı için Papara Elektronik Para A.Ş’nin önemli bir aracı haline geldiği söylenerek başlatılan soruşturmanın yeni ayağında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından basın duyurusu yayımlandı.


Papara’ya kayyum atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı basın duyurusunda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve ilgili diğer kurumların raporlarına istinaden 2024/231483 sayılı soruşturması kapsamında, Papara Elektronik Para A.Ş.’ye (Kuruluş) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandığı duyuruldu. Buna göre, “6493 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında, ödeme hizmeti kullanıcılarının ödeme ve elektronik para kuruluşlarındaki fonları bankalar nezdindeki koruma hesaplarında güvence altındadır” denildi.


Papara’ya günlük limit getirildi

Basın duyurusunda; soruşturma kapsamında kayyum atanan ‘Papara ve ilgili kurumlarla eşgüdüm içerisinde yürütülecek bu süreçte, Kuruluş nezdindeki ödeme işlemlerine geçici olarak günlük limitler uygulanacak. Ayrıntılar, Kuruluş tarafından duyurulacaktır’ ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM