Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği (2014/55)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (2025/20), 18 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, A sınıfı yumurtanın etiketinde tavsiye edilen tüketim tarihi, “Tavsiye edilen tüketim tarihi” ifadesi açık bir şekilde kullanılarak veya “… tarihinden önce tüketilmesi tavsiye edilir.” ifadeleri kullanılarak yazılacak. A sınıfı yumurtanın, yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 28 gün içinde son tüketiciye ulaştırılacak ve bu tarihten sonra arz amacıyla piyasada bulundurulmayacak.
Yumurtanın tavsiye edilen tüketim tarihi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 günden fazla olamayacak. Eğer yumurtlama tarihi farklı olan yumurtalar aynı paket içinde satışa sunuluyorsa, tavsiye edilen tüketim tarihi belirlenirken ilk yumurtlama tarihi dikkate alınacak. Yumurtalar, yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde sınıflandırılmak, işaretlenmek ve paketlenmek zorunda olacak ve ekstra taze olarak satışa sunulan yumurtaların, yumurtlamadan sonraki 4 gün içinde sınıflandırılması, işaretlenmesi ve paketlenmesi gerekecek. Yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde işaretlenmeyen A sınıfı yumurtalar B sınıfı yumurta olarak değerlendirilecek.