Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan Balon Balışığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2024/8)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2025/22), 7 Ağustos 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, balon balığının Lagocephalus sceleratus türünün 100 bin adede kadar (100 bin adet dâhil) her bir adedi başına 35 Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacak.
200 bin adede kadar her birine 10 TL ödenecek
Balon balığının; Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis, Lagocephalus guentheri, Tylerius spinosissimus, Lagocephalus lagocephalus, Sphoeroides pachygaster, Torquigener flavimaculosus türlerinin 200 bin adede kadar (200 bin adet dâhil) her bir adedi başına 10 Türk Lirası destekleme ödemesi yapılacak.
Balon balığı alımı, her destekleme yılının Aralık ayına ait son iş günü mesai bitimine kadar yapılır ancak daha öncesinde Lagocephalus sceleratus balon balığı türü için 100 bin adede kadar (100 bin adet dâhil) ve Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis, Lagocephalus guentheri, Tylerius spinosissimus, Lagocephalus lagocephalus, Sphoeroides pachygaster, Torquigener flavimaculosus balon balığı türleri için 200 bin adede kadar (200 bin adet dâhil) ulaşıldığında, Genel Müdürlük tarafından Türkiye’de Su Ürünleri Bilgi Sistemi (SUBİS) üzerinden alım durdurulacak ve aynı gün içerisinde Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden ilan edilecek.