Cuma, Aralık 26, 2025

Pınar Süt’ten ‘karbon-nötr’ hedefi

Türkiye ve Ortadoğu’nun ilk modern süt ve süt ürünleri üretim tesisi olarak 1973 yılında kurulan ve 50 yıldan fazla, Ar-Ge’den dijital dönüşüme, toplumsal cinsiyet eşitliğinden çocuklara yönelik sanat ve eğitim programlarına kadar geniş bir alanda değer yaratan Pınar Süt, ‘’Nesillerin sağlığı, nesillerin yarını” vizyonuyla sağlıklı nesiller için üretmeye, yenilikleriyle geleceğe yön vermeye devam ediyor. 

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in 2050 yılı net sıfır emisyon hedefiyle uyumlu olarak kendi bünyesinde karbon nötr bir üretim modeli için çalışan Pınar Süt, 2030 yılına kadar karbon ayak izini yüzde 25, su kullanımını yüzde 10, plastik tüketimini yüzde 10, atık oranını ise yüzde 20 azaltmayı hedefliyor. 


Sağlıkla büyüyen nesiller için yarım asırlık yolculuk

Sürdürülebilirlik vizyonlarının kuruluşlarından bu yana genlerine işlediğini söyleyen Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, ‘’Pınar Süt kurulduğu ilk günden bu yana tek bir hayalimiz var: Sağlıkla büyüyen nesiller… Çünkü biliyoruz ki ancak sağlıkla büyüyen nesiller, o güzel yarınları tasarlar. 50 yıldır dünyanın dört bir yanına, sofralara, her yaştan insana Pınar kalitesiyle birlikte sevgimizi taşıyoruz. Bizim için sadece lezzet değil, her öğünde fayda da önemli. Çocuklarımızın yalnızca fiziksel değil, sosyal gelişimleri için de yanlarında olmayı görev biliyoruz. Bu nedenle sanatı, sporu ve eğitimi destekliyor, onların hayal gücüne alan açıyoruz. Sıfır atıkla üretim yapıyor, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Çünkü biz Pınar’ız. Bu ülkenin çocuklarını sağlıkla büyütmeliyiz ki, onlar da yarınları büyütsünler” diye konuştu. 

Pınar Süt sürdürebilirlik projeleri kapsamında yaptığı çalışmaları anlatan İdil Yiğitbaşı, ‘’Pınar Süt, CDP Karbon Saydamlık Projesi kapsamında iklim değişikliği ve su yönetimi alanlarında “B” notu alarak global ölçekte sürdürülebilirlik performansını belgeledi. Arıtma Tesisimiz sayesinde, 2024 yılında 342 bin 742 metreküp biyogaz üretip, 612 ton CO₂ emisyonunu azaltarak doğalgaz tüketiminde önemli tasarruf sağladık. Pınar Süt Eskişehir fabrikasında ise yalnızca 2024 yılı içinde bin 684 ton su tasarrufu elde edildi” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM