Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, Urla Bademler’de yapımı devam eden TanUrla’da 2 etabın Mart 2026’da teslim edileceğini ve yaşamın başlayacağını söyledi. Projenin planlama doğrultusunda hızla devam ettiğini belirten Tanyer, altyapı ve daire inşaatlarının yanı sıra; peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı yürütüldüğünü dile getirdi. TanUrla’nın Ege kültürünü yansıtan yapısı ve doğal yaşam içindeki konumuyla aranan müstakil hayatın kapılarını araladığını vurgulayan Münir Tanyer, projede Urla’nın gastronomi zenginliğiyle bütünleşecek restoranların da yer alacağını söyledi.
İlk iki etap mart ayında teslim
TanUrla’da ilk iki etabını önümüzdeki mart ayında teslim edeceklerini hatırlatan Tanyer, “Bu bizim için de önemli bir dönüm noktası olacak. Burada yaşamın başlıyor olması, projenin ileriye dönük daha fazla ilgi odağı olmasını sağlayacak. Ocak ayı itibariyle ticari alanlara da başlıyoruz, bu konuya özel bir önem veriyoruz. Çünkü yakın çevrede böyle bir habitat yok. Toplamda 20 bin metrekarelik bir ticari alan planladık. Çok büyük ve işlevsel olacak. İçinde site sakinlerinin aradığı her şey bulunacak. Zaten projenin önündeki Gölcük Gödence yolu da bağ yolu olarak geçiyor. Biz TanUrla’nın gastronomi yönüyle de ön plana çıkmasını arzu ediyoruz. Kendi markamız olan Eşlikçi’yi de buraya taşıyacağız. Ayrıca Ege lezzetlerinin sunulduğu ev yemekleri restoranı, balık restoranı ve farklı chef restoranları da bu yapı içinde hizmet verecek. Ticari tarafta, alışverişten spora, eczaneden veterinere kadar kendi içinde birbirini dengeleyen, tamamlayan bir yapı kurguladık” dedi.
“Zeminde başarılı bir yıl geçirdik”
İnşaat ve zemin grubunda verimli bir yılı geride bıraktıklarını kaydeden Tanyer, “Zemin tarafında önemli işlere imza attık. İstanbul’da Haramidere’de çok büyük bir projeyi bitirdik. AVM ve bir hastane projesinin zemin işlerini yaptık. İzmir’de de büyük yapı firmalarının zemin işleri konusunda çözüm ortaklığı sunuyoruz. 2026 yılında yine yoğun bir döneme gireceğimizi tahmin ediyoruz. Geniş makine parkımız ve deneyimli personelimizle aynı zamanda bir mühendislik hizmeti de veriyoruz. Zemin Grubu Koordinatörümüz İnşaat Yüksek Mühendisi Batuhan Tozburun’un geoteknik alanında doktorası da bulunuyor. Bütün zemin süreçlerini bir mühendis titizliğiyle, olması gerektiği şekilde, zamanında tamamlayıp teslim ediyoruz” diye konuştu.
Sektör olarak 2026 yılına pozitif bakmak istediklerini dile getiren Tanyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin daha da gerileyeceğini, böylece konuta olan talebin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 2026 yılının ikinci yarısından itibaren konut talebinde bir patlama yaşanacağını tahmin ediyorum.”
