İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Zafer Koç, İzmir’in farklı ilçelerinde dağınık şekilde bulunan marangoz ve mobilyacı esnafının büyük sıkıntıları olduğunu ve mobilya sektör temsilcilerinin bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu dile getirdi
İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Zafer Koç ve yönetim kurulu üyeleri, 15 Ocak’taki genel kurulun ardından ilk ziyaretini İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata’ya yaptı. Karabağlar ve Kısık başta olmak üzere İzmir’in farklı ilçelerinde dağınık şekilde çalışan marangoz ve mobilyacı esnafının büyük sıkıntıları olduğunu hatırlatan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Zafer Koç, “Sektörün acil olarak bir sanayi sitesine ihtiyacı bulunuyor. Mobilyacıları, yan sektörleri ile bir araya getirecek, üretim ve showroomları için geniş iş yerlerinden oluşan küçük sanayi sitesi kurmak için kolları sıvadık. Üst kuruluşumuz, yerel yönetimler ve Bakanlık temsilcileri ile iş birliği yaparak üyelerimizin bu ihtiyacını en kısa sürede çözmeye çaba göstereceğiz” dedi.
“Mobilya ihtisas sitesi kent ekonomisine katkı sağlayacak”
Koç, mobilyacılara tahsis edilecek bir sitenin İzmir’in ekonomisine de olumlu katkılar sunacağını dile getirdi. Düzenli ve ulaşımı kolay bir bölgede kurulacak sanayi sitesinin tüketicilere de önemli kolaylıklar sağlayacağına dikkat çeken Koç, “Bu sadece mobilya ve yan sektörleri için değil, gereksinimlerini karşılamak isteyen tüketiciler için de bir ihtiyaç. Mobilya almaya, bakmaya gelen vatandaşlar araçlarını park edecek yer bile bulamıyorlar. Karabağlar’ın bazı sokaklarına araçla girmekte sıkıntı yaşıyorlar. Oysa toplu bir alanda sunulan mobilya ürünlerini görmek, birbirleriyle kıyaslamak onlara da avantaj sağlayacak. İhracatta büyük pay sahibi olan mobilya sektörüne yönelik oluşturulacak bir ihtisas sitesi ayrıca kent ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

