Uluslararası Rotary Bölge 2440, 2026-2027 dönemi başkanlar tanışma toplantısı ve bölge eğitim semineri, “Kalıcı Etki Yarat” dönem temasıyla İzmir Efes Rotary Kulübü ev sahipliğinde Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Bölge genelinden Rotary kulüp başkanları ve yöneticilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantı, yeni dönemin vizyonu ve önceliklerinin paylaşıldığı önemli bir buluşma oldu.
Toplantıda, Rotary’nin hizmet alanlarında sürdürülebilir ve ölçülebilir projeler üretme hedefi öne çıkarken, kulüpler arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve toplumsal ihtiyaçlara uzun vadeli çözümler geliştirilmesi vurgulandı. Eğitim seminerleriyle kulüp yöneticilerine rehberlik eden program, yeni döneme güçlü bir hazırlık süreci sundu.
“Kalıcı etki, sürdürülebilir projelerle mümkün”
Toplantı kapsamında Uluslararası Rotary Bölge 2440, 2026-2027 Dönemi Federasyon Başkanı Aylin Olut Ötken, yeni dönemin ana yaklaşımını şu sözlerle özetledi: “Kalıcı etki yaratabilmek için Rotary’nin 7 çncelikli çalışma alanının yanı sıra, kulüplerimizin ortak akılla yürüttüğü, sürdürülebilir ve topluma gerçek katkı sunan projelere odaklanacağız.” Ötken, özellikle eğitim ve de kadın istihdamına yönelik çalışmaların öncelikli alanlar arasında yer aldığını belirterek, bu kapsamda sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve ticaret odalarıyla iş birlikleri yapılacağını ifade etti. Amaçlarının, mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini tek çatı altında toplayarak bir “Rotary Eğitim Merkezi” modeli oluşturmak olduğunu vurguladı.

Çevre ve vakıf projeleri ön planda
Yeni dönemde çevre konusunun da önemli bir başlık olacağını dile getiren Ötken, okullarda ve toplum genelinde çevre bilincini artıracak eğitim ve farkındalık projeleri planladıklarını söyledi. Plastik atıkların geri dönüşümü, kompost uygulamaları, gıda atıklarının değerlendirilmesi ve deniz ekosistemine yönelik çalışmaların sürdürülebilir projelerle hayata geçirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Uluslararası Rotary Vakfı’nın önemine de dikkat çeken Ötken, “Vakfı güçlü kılmadan kalıcı etki yaratmak mümkün değil. Bu nedenle tüm kulüplerimizin vakıf katkılarını artırmasını istiyoruz. Ortak ve büyük projeleri vakıf desteğiyle hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yeni dönem için güçlü başlangıç
Kuşadası’nda düzenlenen başkanlar tanışma toplantısı ve eğitim semineri, Rotary Bölge 2440’ın yeni döneme vizyoner, planlı ve toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla hazırlandığını ortaya koydu. “Kalıcı Etki Yarat” temasıyla yola çıkan Rotary kulüpleri, 1 Temmuz itibarıyla başlayacak yeni dönemde, toplumun farklı kesimlerine dokunan projelerle iz bırakmayı hedefliyor.

