TÜİK’in açıkladığı verilere göre aralık ayında Türkiye’deki konut fiyat endeksi (KFE) yıllık bazda yüzde 29 artarken, Türkiye ortalamasını geçen İzmir’de yüzde 30,8 oranında artış yaşandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025’in aralık ayına ilişkin konut fiyat endeksini (KFE) açıkladı. Buna göre KFE aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 29 oranında yükseldi, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında azaldı.
İzmir’de konut fiyat endeksi yıllık %30,8 yükseldi
Konut fiyat endeksi, 2025 yılının aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 oranında artarak 204,5 oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 1,4 oranında azalış gösterdi. Aralık ayında İzmir’de bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre İzmir’de 30,8 artış gösterdi. İzmir, bölge sınıflandırmasına göre KFE’de yıllık yüzdelik değişim sıralamasında Türkiye ortalaması olan yüzde 29’u da geçerek, yüzde 30,8 ile beşinci sıraya yükseldi.
En yüksek artış Başkent’te
İstanbul’da bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalan KFE, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,5 oranında arttı. KFE, Başkent Ankara’da ise aylık bazda yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda yüzde 34,9 artış gösterdi. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması’na göre bölgelerin yıllık KFE değişimleri incelendiğinde, aralık döneminde en yüksek yıllık artış yüzde 34,9 ile Ankara bölgesinde, en düşük yıllık artış ise yüzde 22,1 ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesinde gözlendi.

