8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayiden bilime, girişimcilikten yönetime kadar her alanda kadınların ortaya koyduğu emeğin ülkenin rekabet gücünü artıran en önemli değerlerden biri olduğunun altını çizdi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yazılı bir açıklamada bulundu. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta eşit, güçlü ve etkin bir şekilde yer aldığı toplum, sürdürülebilir kalkınmanın en temel güvencesi olduğunu söyledi. Yorgancılar, sanayiden bilime, girişimcilikten yönetime kadar her alanda kadınların ortaya koyduğu emeğin ülkenin rekabet gücünü artıran en önemli değerlerden biri olduğunun altını çizdi.
Kalkınmanın en önemli sac ayaklarından biri olan sanayi sektöründe de kadın istihdamının ve kadın girişimciliğinin artırılmasının yalnızca bir eşitlik durumu değil; aynı zamanda ekonomik büyümenin, yenilikçiliğin ve verimliliğin de anahtarı olduğunu belirten Yorgancılar, “Kadınların üretim süreçlerine daha fazla katılımı, daha kapsayıcı ve güçlü bir ekonomi inşa etmemizin vazgeçilmez unsurlarındandır. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak, kadınlarımızın iş gücüne katılımını, kız çocuklarımızın eğitimini destekleyen, mesleki eğitim ve girişimcilik alanında fırsat eşitliğini güçlendiren ‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’, ‘Bilişim Sektöründe Geleceğe Yön Veren Kadınlar’ gibi projelerimizle meslek ve ekonomik özgürlük kazandırdığımız kadınlarımızın çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın üretkenliğine, güçlü duruşuna ve liderliğine duyduğumuz güvenle; daha müreffeh bir Türkiye için beraberce çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. Tüm kadınların gününü kutlayan Yorgancılar, “Kadına şiddeti hiç konuşmayacağımız, saygı ve fırsat eşitliğinin hâkim olduğu bir gelecek diliyorum” diye konuştu.
