Çarşamba, Mart 18, 2026

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace: 18 Mart, birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü sembolü

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Karace mesajında, “Çanakkale’de yazılan destan, yokluk ve imkânsızlıklar içinde dahi milletimizin neleri başarabileceğinin en açık göstergesi olmuş; birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü sembolü olarak tarihe altın harflerle kazınmıştır” dedi.

Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin bağımsızlık uğruna sergilediği eşsiz iradenin, sarsılmaz inancın ve vatan sevgisinin en güçlü nişanelerinden biri olduğuna vurgu yapan Karace, mesajına şöyle devam etti: “Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin bağımsızlık uğruna sergilediği eşsiz iradenin, sarsılmaz inancın ve vatan sevgisinin en güçlü nişanelerinden biridir. 18 Mart 1915’te kazanılan bu büyük zafer, yalnızca bir askeri başarı değil; aynı zamanda bir milletin kaderini değiştiren tarihi bir dönüm noktasıdır.

Çanakkale’de yazılan bu destan, yokluk ve imkânsızlıklar içinde dahi milletimizin neleri başarabileceğinin en açık göstergesi olmuş; birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü sembolü olarak tarihe altın harflerle kazınmıştır.

Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk; bu toprakları canları pahasına vatan kılan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, onların aziz hatıralarını yaşatmak ve aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımaktır.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’de destan yazan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM