Cuma, Eylül 20, 2024

“Belediye başkanlığı en az iki dönem olmalı”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 5 yıl boyunca yaptıklarını anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bugüne kadar hayata geçirdiği çalışmaları dile getiren Kılıç, ikinci döneme de talip olma gerekçelerini açıkladı. Belediye başkanlığı için bir dönemin yetmediğini aktaran Kılıç, “Belediye başkanlığı yapmış olmanın aday adaylığında çok ciddi katkısı var. Şu anda Buca’yı sokak sokak biliyorum. Hangi sokağın ne ihtiyacı olduğunu, nerenin planlarının yapılması gerektiğini biliyorum. Belediye başkanlığı bir dönem yetmiyor. Projeler yarım kalıyor. Bunların tamamlanması lazım. Kent içinde belediye başkanı bir dönem daha yapması lazım. Bundan sonra engelliler için çok daha  yoğun çalışıp kırmızı bayrak almayı hedefleyeceğiz” ifadelerini kullandı.


“Önümüzdeki dönem için 2,7 milyar TL’lik bir bütçe öngörüyoruz”

Belediyenin borç durumunu değerlendiren Kılıç, “Göreve geldiğimizde borç bütçenin 2 katıydı. Borcumuz gerçekleşen bütçeye oranla devlet borcunu çıkarırsanız bütçeye oranla borcumuz yüzde 15’dir. Devlet borcunu zaten kendi dönemimizde ödüyoruz. İşçimize bir kuruş borcumuz yok. Buca Belediyesi mali disiplini sağladı. Önümüzdeki dönem için 2 milyar 700 milyon TL’lik bir bütçe öngörüyoruz” dedi.


“Dirençli kent için gerekli hazırlığı yapmamız gerekiyor”

Buca’nın en büyük ihtiyaçlardan birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Kılıç, “Göreve geldiğimizde bu kentin dönüşüme ve yeni imar planlarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Çalışmalarımızın büyük kısmını imar planlarına ayırdık. Şehrin 25 kilometrekaresinin 20 kilometrekareye yakınının planlarını yeniden hazırladık. En son Büyükşehir Meclisi’nden geçen ve askıya çıkan Gediz Mahallesi revizyon planlarını etap olarak yapmayı düşünüyoruz. Sadece ilk etapta 20 bin bağımsız bölüm var. Deprem gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Dirençli kent için gerekli hazırlığı yapmamız gerekiyor” diye konuştu.


“Tınaztepe’de kız öğrenci yurdu ile ilgili projeleri bitirdik”

Depreme her an hazır olmamız gerektiğini belirten Kılıç, “Bunlardan biri arama kurtarma ekibi. İzmir depreminden sonra harekete geçtik ve ciddi çalışma yaptık. Araç, eğitim, tesisi olarak değerlendirdiğimizde Türkiye’nin en iyi ekiplerinden biri oldu. BucaKut ekibimizi daha da geliştireceğiz. Bunun dışında belediye misafirhanesi yaptık. Buca’nın en önemli problemlerinden bir tanesi devlet dışında bir öğrenci yurdu eksikliğimiz vardı. Bunu kazandık ve yakında açılışını yapacağız. Tınaztepe’de kız öğrenci yurdu ile ilgili de bir çalışma yapıyoruz, projeleri bitti. Buca için öğrenci kenti diyoruz. Öğrencilerimiz için gençlik merkezlerimiz var. Yaklaşık 31 bin öğrencimiz buralardan faydalanmış. Buca Belediye lokantasını da bu hafta açabiliriz. Çok ilgi göreceğini düşünüyorum. Her gün gelip soranlar var. Özellikle günümüz ekonomisinde öğrencilerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Pandemide başladığımız dijital dershanemiz Türkiye’nin en iyilerinden oldu ve on binlerce öğrenci faydalandı. İlk göreve geldiğimde hayalim olan bir şey vardı. Buca’da bir bilim ve sanat merkezi kurduk. Bu arkadaşlarımız aldığı eğitim sonrası birçok yarışmaya katılıyorlar. Dünyada tanınır hale geldi ve İsveç’te bile biliyorlar” sözlerine yer verdi.


Trafik için olabilecek en iyi çözüm, metro”

Buca Metrosunun önemini vurgulayan Kılıç, “Buca’nın en büyük problemi yollar ve trafik. Trafik için olabilecek en iyi çözüm metro. İstediğiniz kadar yollara bakım yapın trafik sorununu yer üstünde bitiremezsiniz. Bu nedenle metro şart. Buca Belediyesi bu konuda çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyemize Buca Metrosu için teşekkür ediyoruz. Buca Belediyesi’nden hiçbir şey satılmadı. Sadece belediyenin 3-4 metre kare yeri olan zorunlu alanları sattık. Bunun dışında hiçbir satış yapmadan Buca Belediyesi 500 milyon TL’lik bir kamulaştırma yaptı” ifadelerini kullandı.


“Buca’nın beton denizi haline gelmesini istemiyoruz”

Forbes Köşkü hakkında açıklama yapan Kılıç, “Metropol ilçeler arasında tarımsal alanların en yoğun olan ilçelerden biriyiz. Buranın beton denizi haline gelmesini istemiyoruz. Tarım yaparak da topraklarından para kazanabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Bunun için çiftçilerimize ciddi desteklerde bulunduk. 6 bin 300 üreticiye destek sağladık. Buca metropol ilçelerde tarihsel eserlerin yoğun olduğu kent. Bir çok köşkün bulunduğu ilçe Buca. Dumlupınar Mahallemiz 39-40 hektarlık alan. Burada koruma amaçlı imar planlarını yaptık, sokak sağlıklaştırması başladı bu devam edecek. Burası belki de tüm Türkiye’de turist çeken bir alan haline gelecek. Bucalılar için çok önemli bir tarihi tren istasyonu var. Tarihi 19’uncu yüzyıla kadar gidiyor. Burayı TCDD’den kiraladık projesi bitti yer teslimi yapıldı. 4-5 ay içerisinde alanı yürüyüş yolu haline getireceğiz. Size buradan da bir müjde vereyim. Buca’nın en önemli yerlerinden bir tanesi Forbes Köşkü… Yaşanan olaylardan sonra burayı talep tetik, prensipte kirada anlaştık bakan onay verdiğinde bize geçiyor. Burayı alıp ilçemize yakışır bir hizmet alanı olarak vatandaşımıza sunmak istiyoruz” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM