Çarşamba, Şubat 5, 2025

İşletmeler, bulut teknolojisiyle dijital dönüşümü hızlandırıyor

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, İzmir’deki işletmelerin, dijital dönüşüme ayak uydurup, e-faturaya geçişte yüzde yüz bulut teknolojisi kullanarak zamandan ve maliyetten kazanacağını söyledi. E-faturaya geçişte yüzde yüz bulut teknolojisi kullanan işletmelerin çeşitli avantajlar elde ettiğini sözlerine ekleyen Onay, “Günümüz teknolojisinde zaman ve emek tasarrufu adına e-fatura hizmetini kullanmak büyük avantajlar kazandırıyor. E-faturaya geçişte yüzde yüz bulut teknolojisi kullanan işletmeler maliyeti azaltıp, işlerini kolaylaştırıyor. E-fatura kesen işletmeler için satış, tahsilat gibi çok sayıda süreç hızlıca gerçekleşiyor. İşletmelerin e-fatura zorunluluğu kapsamına girmeseler bile e-dönüşüme adım atmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.


“İzmir yatırımda bir çekim merkezi”

İzmir’in Türkiye’nin güçlü sanayi şehirlerinden birisi olduğunu belirten Onay, “İzmir liman kenti olmasının yanında, hammadde kaynakları, nitelikli işgücü ve ulaşım olanaklarının genişliği gibi avantajlarla, bölgenin ticaret merkezi konumunda. İzmir genelinde üretilen ürünler, dünya standartları ölçüsünde kaliteye sahip. İzmir, dijitalleşmeden yalın üretime, nitelikli işgücü sağlanmasından yeni üretim üslerinin oluşturulmasına kadar onlarca alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. İzmir’in nitelikli dönüşüme öncülük edeceğine inancımız tam. İzmir yatırımda da üretimde de bir çekim merkezi. İzmir’de KOBİ’ler, dijital dönüşüme ayak uydurmayı hızlandırır ve işletmeler e-faturaya geçiş sürecini süratle tamamlarsa hem maliyetten hem de zamandan tasarruf ederler” diye konuştu.


“E-dönüşüme ayak uydurmak zor değil”

İzmir’de onlarca DİA Yetkili İş Ortağının yerinde eğitim, uygulama ve destek hizmetini profesyonelce sunduğunu aktaran Onay, şunları söyledi: DİA olarak İzmir’de değişime ilk adımı atacak tüm KOBİ’lerin her aşamada yanında olmaya devam edeceğiz. Firma eğer yeni kurulmuş veya küçük ölçekli yani belirli limitler altında fatura kesiyor ise; istisna meslek mensupları hariç, en başta kağıt fatura düzenleyebilirler. GİB’in belirlediği kurallar ve limitler çerçevesinde zorunlu geçiş veya isteğe bağlı geçişler sonradan oluyor. E-dönüşüme ayak uydurmak işletmeleri korkutsa da aslında hiç zor değil. Özellikle DİA üzerinden entegratörlük hizmeti almak isteyenler için, ön başvuru süreçleri tamamlanmış firmalarda aynı gün içinde aktivasyon yapabiliyoruz. E-irsaliye ile ürünleri sevk edebiliyor, e-arşiv ile son kullanıcıya, e-fatura ile bir e-fatura mükellefine resmi belgelerini tamamen dijital bir altyapı ile elektronik ortamda iletebiliyorlar. Zorunlu e-faturaya geçiş dönemi işletmeleri maddi ve manevi asla korkutmamalı.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM