Pazar, Eylül 8, 2024

Bankalar uyardı: Hesaplarda unutulan paralar TMSF’ye gidecek

Türk Lirası

Halkbank, Ziraat, ING, Yapı Kredi, İş Bankası ve TEB gibi kurumlar, hesaplarında paralarını unutan ya da yıllarca hiç kullanmayan müşterileri için bir liste yayımladı ve tarih verdi.


15 Eylül 2023’e kadar başvurmayanın banka hesabındaki tüm para silinecek.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Halkbank, Ziraat, ING, Yapı Kredi, İş Bankası ve TEB, “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62’nci maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir” ifadelerini kullandı. 

Söz konusu bankalar, hesaplarında paralarını unutan ya da yıllarca hiç kullanmayan müşterilere yönelik internet sitelerinde sorgulama sayfası oluşturdu. Bankaların duyurusuna göre, verilen tarih olan 15 Eylül 2023’e kadar başvuruların yapılmaması halinde listede yer alan kişilere ait hesaplardaki bütün paralar sıfırlanacak. Söz konusu durumun gerçekleşmesi ve tüm varlıkların TMSF’ye devredilmesi halinde, hak sahibi olanlar, parasını istese de geri alamayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM