Pazar, Eylül 8, 2024

İzmir Ekonomi Üniversitesi memnuniyette ‘A’ kalite

İzmir Ekonomi Üniversitesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ),Türkiye genelindeki vakıf üniversitelerine yönelik memnuniyet sıralamasında 6’ncı oldu. Devlet üniversitelerinin dahil edildiği genel memnuniyet sıralamasında ise 10’uncu olan İEÜ, ‘A’ ünvanını almaya hak kazandı. 


İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite olarak başarı grafiğini her geçen gün daha üst bir noktaya taşıdıklarını söyleyen Prof. Dr. Abacıoğlu, Teknolojik altyapı, uluslararası deneyime sahip akademisyenler ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla ön plana çıktıklarını belirterek, “Bir üniversitenin başlıca görevleri olan eğitim, araştırma ve topluma katkı alanlarında giderek artan bir ivmeye sahibiz. Bağımsız merciler tarafından yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor” dedi. 

Elde ettikleri başarının daha da ilerlemesi için var gücümüzle çalışacağız diyen Abacıoğlu, “Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen ‘kurumsal akreditasyonu’ almaya hak kazandı. Eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, liderlik, yönetim sistemi gibi birçok alanda yapılan incelemeyi başarıyla geçen sayılı üniversite arasına girdi. Ayrıca, akredite bölüm sayımız 2022 yılında 14’e çıktı. 2022 yılı itibariyle tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde akredite bölüm oranı yüzde 14 olurken, üniversitemizde bu oran yüzde 26. Üniversitemiz, TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne giren 50 üniversite arasında, uluslararası iş birliği ile yapılan proje sayısında 18, bunlardan elde edilen fonlar sıralamasında 12’nci sırada.

Üniversitemizin yapay zeka, hesaplamalı sinirbilim, dirençlilik, sürdürülebilir enerji ve nano-biyomühendislik gibi alanlardaki multidisipliner araştırma ekipleriyle de öne çıktığını söyleyebilirim. Tüm bunlar, üniversite olarak geleceği öngörerek ve nitelikli projeler üreterek doğru adımlar attığımızın kanıtı. Nitelikli eğitimden asla taviz vermeden, öğrencilerimize en iyi imkanları sunmak için çalışmayı sürdüreceğiz”diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM