Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ekonomik tatilin yeni çözümü: Karavan

Karavan turizmi ekonomik tatil

Artan ekonomik koşullar nedeniyle tatil yapmak isteyen vatandaşların yeni ekonomik tatil planı olarak karavan ilk sırada geliyor. Yaz tatilinde otel fiyatlarının artış göstermesi nedeniyle çoğu kişini tercihleri arasına giren karavan ucuz yollu tatil olarak adlandırılıyor. Özellikle pandemi sürecinde daha sakin ve kalabalıktan uzak alternatif arayışına girilmesi o dönemde karavana olan talebi artırdı. Türkiye otomobil piyasasının önde gelenonline pazar yeri arabam.com’un 2446 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırması, daha ekonomik olması nedeniyle tatilde konaklama için karavana yönelme eğilimindeki artışı daha fazla olduğunu doğruladı.


En rağbet gören tatil yeri Ege kıyıları oldu

Anketi yanıtlayanların yüzde 19’u ilkbaharda karavan tatili yapmayı tercih ederken yüzde 61.1’i yaz, yüzde 17’si sonbahar ve yüzde 3’ü de kış cevabını verdi. ‘Karavan konforu için olmazsa olmaz dediğiniz şey nedir?’ sorusuna katılımcıların yüzde 44.1’i duş, tuvalet ve yatak gibi temel ihtiyaçları  koyarken, mutfak yanıtını verenlerin oranı yüzde 19.2, yüksek tavanlı karavan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 13.8, izolasyon arayanların oranı yüzde 12.1 oldu. “Karavanla en çok gitmek istediğiniz destinasyon neresi?’ sorusuna yanıt veren katılımcıların yarıdan fazlası (Yüzde 53) Ege kıyılarını tercih etti. Akdeniz yüzde 23 ile ikinci, Karadeniz yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldı.

Karavanın avantajları daha fazla

Yaz aylarında yapılan araştırmalar neticesinde en çok tercih edilen tatile tünün karavan tatili olduğunu söyleyen arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, “İlan sayılarımıza ve anketimize verilen cevaplara bakıldığında görülüyor ki; tatilciler otel ve ev kiralama fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle karavan satın alma eğilimine girdi. Ekonomi her alanda olduğu gibi burada da belirleyici unsur oldu. Araştırmamızda yer alan ‘Karavan konforu için olmazsa olmaz dediğiniz şey nedir?’ sorusuna katılımcıların yüzde 44.1’inin verdiği; ‘duş, tuvalet ve yatak gibi temel ihtiyaçlar’ yanıtı, karavanın sunduğu avantajları göstermesi açısından önemli. Doğayla iç içe, özgürlüğün tadına vararak ekonomik tatil yapmak isteyenlerin karavan ilanlarını gözden geçirmesinde fayda var”diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM