Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Buca ve Bayraklı Belediyesi işçilerinden eylem

Buca Bayraklı Belediye işçi eylemi

Artan enflasyonun ücretlerini erittiğini söyleye Genel-İş Sendikası’na üye Buca ve Bayraklı Belediyesi çalışanları ücret iyileştirilmesi eylemi yaptı. Belediye binası önünde ek protokol talebiyle basın açıklaması düzenledi. Yapılan zamlar ve artan enflasyon karşısında işçilerin alım gücünün giderek düştüğü aktarılan açıklamada çalışanlar, “İnsanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.


“İnsanca yaşayacak ücret talebimiz karşılansın”

Buca Belediye binasında yapılan eylemde basın metnini Şube Başkanı Savaş Aras okudu. Ek protokol için belediye yönetimine görüşme talebinin sonuçsuz kaldığını söyleyen Aras, “İnsanca yaşamak insan onuruna yakışan bir ücret almak belediye işçisinin hakkı değil mi? Bugün kamuda çalışan işçi kardeşlerimiz yeni imzalanan kamu çerçeve protokolü ile 26 bin TL ücret alacak ise biz neden asgari ücrete mecbur ediliyoruz. Biz kamu adına çalışmıyor muyuz?” diye konuştu.

Buca Belediye başkanına ve yönetimine seslenen Aras, “Bu maaş ile geçinemiyoruz kiramızı, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Bir an önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

“İşçilerin ücretlerine iyileştirme yapılsın”

Bayraklı Belediyesi’nde örgütlü Genel-İş İzmir 6 No’lu Şubenin çağrısıyla belediye binası önünde toplanan çalışanlar da geçinemediklerini ifade ederek ücret iyileştirilmesi talebinde bulundu. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Şube Sekreteri Muhsin Akıncı “Merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşlarında, en düşük ücretin net 20 ila 22 bin lira seviyesine geldiği bir ortamda, tüm işçilerin ücretlerine de iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. DİSK’e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördüğü düşük ücret dayatmasını kırmaya karalıdır” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM