Cuma, Eylül 20, 2024

Ekonomi gündeminde 14-18 Ağustos

Ekonomi ve piyasa gündemi

Ekonomi gündeminde 14-18 Ağustos haftası yoğun bir mesai ile başlıyor.

  • 14 Ağustos’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR tarafından Kayıtlı İşsiz İstatistikleri, İçişleri Bakanlığı’nca Düzensiz Göç İstatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından İç Göç İstatistikleri açıklanacak.
  • 15 Ağustos’ta TÜİK; Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, Ücretli Çalışan İstatistikleri ile Merkezi Yönetim Bütçe Denge Tablosu verilerini yayımlayacak.
  • 16 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Konut Fiyat Endeksi’nin Haziran 2023 dönemi verilerini açıklayacak.
  • 17 Ağustos’ta ise TCMB tarafından Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri, İş Gücü İstatistikleri, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri, Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi ile Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nca (BDDK) da Kredi Kartı Harcamalarına İlişkin İstatistikler ve Tüketici Kredilerine İlişkin İstatistikler yayımlanacak.
  • 18 Ağustos’ta TÜİK, 2023’ün 2’nci çeyreğine ilişkin Yapı İzin İstatistikleri’ni paylaşacak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Temmuz 2023’e ait Kurulan ve Kapanan Şirketler verisi, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca da İklim İstatistikleri, Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) tarafından da  Motorlu Taşıtlar Sigorta İstatistikleri kamu ile paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM