Pazar, Aralık 22, 2024

Dr. Schär, Türkiye’deki ilk fabrikasını açtı

DR SCHR FABRİKA AÇTI

Dr. Schär, glutensiz gıda markası Schär’ın Türkiye’deki ilk fabrikasını açtı. Schär markasıyla glutensiz gıda üretimi yapan İtalyan firması Dr. Schär, ekmek ve un üretimine başladığı Türkiye’deki ilk Dr. Schär fabrikasının açılışını kutladı. 7 Eylül’de İstanbul Sancaktepe’deki fabrikada düzenlenen açılış törenine Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Kader, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Özbaş, İstanbul Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Dr. Schär Kurucu Başkanı Ulrich Ladurner, Dr. Schär Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Werner Strobl, Dr. Schar Turkey Genel Müdürü Özgür Erdoğan, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, çok sayıda uzman diyetisyen, Çölyak hastaları, Çölyak derneklerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 


“Ürünlerimizi daha ulaşılabilir hale getiriyoruz”

Schär olarak geniş ürün portföyümüzle Çölyak hastaları ve çeşitli sağlık gerekçeleriyle glutensiz beslenmesi gereken bireylerin yanlarında yer aldıklarını belirten Dr. Schar Turkey Genel Müdürü Özgür Erdoğan, “Şimdi de Türkiye’de yaptığımız yatırımla ürünlerimizi daha ulaşılabilir hale getiriyoruz. Fabrikamızda Schär markasının en çok sevilen ekmekleri Pan Blanco Beyaz Ekmek, Pan Multigrano Tahıllı Ekmek, Pan Rustico Ekşi Mayalı, Tahıllı, Esmer Ekmek ve en çok sevilen unları Mix B Bread, Mix C Patisserie ve Mix Farina’yı üretiyoruz. Bunlarla birlikte atıştırmalık kategorisinde de iki yeni ürünümüz olan Nigotti Çörekotlu Kraker ve Quinotti Kinoalı Kraker üretimine başladık” dedi. 


Ülke ekonomisine katkı sağlayacak

Türkiye’de açtıkları fabrika ile hem özel beslenme ihtiyacını karşılamak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Özgür Erdoğan, “Yaptığımız bu yatırımla bir yandan glutensiz beslenerek yaşamını idame ettiren bireylerin hayatlarına dokunurken bir yandan da ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şunu gururla belirtmek isterim ki, faaliyete geçirdiğimiz fabrikamızla birlikte ülkemizin ihracat potansiyeline de katkı sunmaya başladık” dedi.


“11 ülkede özel beslenme gereksinimi olan kişiler için çözümler üretiyoruz”

Farklı ülkelere de ihracat yaptıklarını belirten Erdoğan, “Halihazırda Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Cezayir, Irak, Pakistan ve Ürdün’e glutensiz gıda ihracatı yapıyoruz. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini hedefliyoruz. Amacımız, Türkiye’yi glutensiz gıda için de bir üs haline getirmek ve ülkemizin glutensiz gıda sektörüne liderlik eden sayılı ülkelerin arasında yer almasını sağlamak. Schär olarak dünyada 18 farklı lokasyonda, 11 ülkede özel beslenme gereksinimi olan kişiler için çözümler üretiyoruz. Bugün fabrikamızla üretime başladığımız Türkiye’deyse 2019 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Bu kadar kısa sürede yakaladığımız bu ivme, tıpkı Avrupa pazarında olduğu gibi Türkiye’de sektör liderliğimizi güçlendireceğimizin sinyallerini veriyor ve Türkiye’yi glutensiz gıda merkezi haline getirme hedefimizin çok da uzun vadeli olmadığını gösteriyor” ifadesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM