Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Hayata Destek Derneği’nden deprem bölgesindeki öğrencilere destek

Deprem bölgesinde bugün öğrenciler içim ilk ders zili çaldı. Hayata Destek Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitimin durma noktasına geldiği afet bölgelerinde, psikososyal destek faaliyetleri de dâhil olmak üzere 22 bin çocuğun hayatına dokundu. Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken, 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgedeki 4 milyon çocuğun eğitim hakkı risk altında. Dernek, yaklaşık bin çocuğa ise eğitim desteği veriyor. Farklı yaş gruplarından çocuklar Hayata Destek Derneği’nin uzman ekibinden yardımcı ders ve sınavlara hazırlık için de eğitim desteği alıyor.


Deprem bölgesinde çocuklara yönelik eğitim programına devam ediliyor

Hayata Destek, depremden ağır hasar gören Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın yanı sıra, yine afet bölgesi olan ve deprem kaynaklı göçün de adreslerinden olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Adana illerinde, çocuklara yönelik eğitim programına devam ediyor. Dernek, deprem bölgesinde istihdam ettiği 9 öğretmen ve eğitim fakültelerinde okuyan gönüllü öğrencilerin katılımlarıyla çocuklara yönelik etüt programları düzenliyor. Ders veren gönüllüler Davranış Kuralları, Çocuk Güvenliği, Cinsel İstismar ve Sömürünün Önlenmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi konularda eğitimlerini tamamladıktan sonra göreve başlıyor.


Stres ve kaygıyla başa çıkma konusunda oturumlar düzenleniyor

Dernek, uzman kadrosuyla çocukların okul rutinine dönerken zorlanmaması ve öğrenme kayıplarını en aza indirmek için dersler düzenliyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra 7-17 yaş aralığı için de psikososyal destek etkinliklerine devam ediyor. Bu etkinliklerde sınavlara hazırlanan çocuklarla okula dair motivasyonu arttırıcı etkinlikler, stres ve kaygıyla başa çıkma konusunda oturumlar düzenlenirken; defter, kalem, kalemlik, çanta gibi temel okul malzemeleri de temin ediliyor. Hayat Destek, toplum merkezlerinde, riskli olmadığı tespit edilmiş okullarda, depremin etkisinin daha fazla olduğu Hatay gibi illerde ise kırsal bölgelerdeki gayri resmi çadır alanlarında ve resmi geçici barınma alanlarında çocuklarla bir araya geliyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM