Pazartesi, Eylül 16, 2024

Büyükşehir, Buca Metrosu ve Çiğli Tramvayı’nın açılış tarihini açıkladı

buca metrosu ve çiğli tramvayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç ile Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın İzmir ulaşımına dair çalışma, proje ve hedeflere ilişkin konuştu. B Çiğli Tramvayı, Onat Tüneli ve Buca Metrosu’nun açılış tarihleri belli oldu. Radyoda program yayınına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç ile Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın, İzmir ulaşımına dair önemli bilgiler verdi. EDS’de gelinen son durum, Çiğli Tramvayı, Buca Metrosu, Onat Tüneli ile ilgili merak edilenler cevap buldu.


Çiğli Tramvayı, Mart 2024’e kadar hizmete girecek

İlk olarak Çiğli Tramvayı konusunda bilgi veren açıklık getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, dış finansman kaynağının onayını aldıklarını belirterek, “Hattın yüzde 93’lük kısmı tamamlandı, yüzde 7’lik kısmı kaldı. 72 milyon EURO’dan daha fazla bir yatırımın 100 milyona yakın da araç maliyeti var. Yakın zamanda onayı aldık. Çalışmalar tekrar başladı, 2024’ün şubat ya da mart ayında Çiğli Tramvayı’nı hizmete almayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Buca Metrosu’nu 2026’nın ilk yarısında bitirme hedefi

Oruç, Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarından biri olarak nitelendirdiği Buca Metrosu’na ilişkin de açıklama yaptı. Oruç, “Metro devasa bir yatırım, içinde çok fazla maliyet unsuru barındırıyor. Dış finansman kaynağıyla ilerliyoruz. Çalışmalara 5 istasyonda başladı” dedi.  İşin yüzde 3’lük kısmını tamamladıklarını belirten Oruç, “Günlük 400 bin yolcu hareketliliği bekliyoruz. Buca trafiğini çok büyük oranda rahatlatacağını düşünüyoruz. Hiçbir aksama olmadan çalışmalarımız devam ediyor, finansmanı tam olan Buca Metrosu’nu 2026 yılının ilk yarısına yetiştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM