Cumartesi, Temmuz 27, 2024

İzmir’de yeni deneyim merkezi: Arkas Arcademia  

arkas arcademia

Arkas Arcademia, Arkas Akademi’nin 15 yıllık birikim ve tecrübesiyle iş dünyasına yönelik ekonomik, kültürel ve kişisel gelişim odaklı eğitim ve etkinliklerin yanı sıra kurumsal ağırlamalara yönelik hizmet sunuyor. Geçtiğimiz aylarda Arkas Holding tarafından restorasyonu tamamlanarak topluma yeniden kazandırılan Arkas Mattheys Köşkü yerleşkesi içinde yer alan Arkas Arcademia’nın Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmanında Arcademia Club Card sahibi özel kurum ve kuruluşların yöneticileri bir araya geldi.


Eğitim ihtiyacını karşılamak için Arkas Arcademia’yı açtık

Şirket içi eğitime her zaman çok önem verdiklerini belirten Bernard Arkas, “15 sene önce Arkas Akademi’yi kurduk. Türkiye ve yurtdışındaki yöneticilerimizi yetiştirmek için çok efor sarfettik. Türkiye’den beyin göçü artarken ve kaliteli insan kaynağı yetiştirmek ve elde tutmak çok önemli iken Arkas Arcademia’yı eğitim amaçlı kullanmak istedim. Tüm Ege şirketleri olarak birleşip eğitim ihtiyaçlarımızı ortak karşılayacağımız bir yer olarak Arkas Arcademia’yı açtık.  Amacımız insan kaynakları yöneticilerimizin ve takımların beraber çalışması ile kendi başımıza ulaşamayacağımız eğitim kalitesine hep beraber ulaşabilmeyi amaçlıyoruz. Umuyorum burası yöneticilerimizi hep beraber yükseltmemiz için bir ortam olur ve Ege şirketleri olarak beraberce çalışıp Türkiye’ye örnek olabiliriz” diye konuştu. 


İzmir’in ortasında bir vaha

Lansmanın gerçekleştiği Mattheys Köşkü’nün özel hikayesini tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’tan dinledi. Tonguç, “Arkas Ailesi deyince benim aklıma ilk gelen şeyler; kültür, zarafet ve tarihe sahip çıkma. Zaten burada da bunu çok güzel yansıtmışlar ve 2018’de başlayan restorasyonun ardından Cumhuriyet’in 100’üncü yılında İzmir’e kazandırılan bu köşk İzmir’in ortasında bir vaha” diyerek köşkün tarihi hakkında bilgiler verdi. Tonguç, “Arkas Arcademia Bornova’ya adeta taze kan getiriyor. Arkas Arcademia’nın Club Card sahiplerine tanıtıldığı bu özel gecenin konuşmacısı olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM