Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Türkiye ile BAE enerji alanında iş birliği yapacak

türkiye bae ile işbirliği

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Türkiye ve BAE’nin temiz enerji ve hidrojen konularında temas halinde olduğunu ve çıktıların yakın bir zamanda alınacağını belirtti.

Türkiye ile işbirliği içerisinde olmak istediklerini söyleyen Zahiri, “Türkiye ve BAE arasında bazı projeler zaten mevcutta devam ediyor. Biz de enerji sektöründeki uzmanlığımızı oldukça iyi görüyoruz ve bunu Türkiye ile paylaşmaya hazırız. Özellikle temiz enerji ve hidrojen konularında temas halindeyiz.Yakın gelecekte iki ülkenin enerji yatırımlarını başarı hikayesi olarak görmek istiyoruz. Her iki ülkenin de yararına olacak tüm işbirliği olasılıkları dikkatle değerlendiriliyor. Bu etkinlik vesilesiyle de Türk yatırımcıları BAE’ye yatırım yapması için davet ediyoruz. Aynı zamanda BAE’deki yatırımcıların da Türkiye’de yatırım yapması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin BAE’ye ihracatı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,2 artarak 2 milyar 29 milyon dolara çıkmış, BAE, Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği 13. ülke olmuştu. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM