Pazar, Eylül 8, 2024

Enerji Bakanı Bayraktar: Azerbaycan ile ilişkilerimize ivme kazandırmak istiyoruz

alparslan bayraktar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, dün akşam itibarıyla Türkiye-Azerbaycan 3. Enerji Forumu’na katılmak üzere Nahçıvan’a gitti. 

Bakan Bayraktar, sabah katılacağı forum öncesinde “Forum kapsamında Azerbaycan Enerji Bakanı, değerli dostum Perviz Şahbazov ile yapacağımız görüşmelerle ülkelerimiz arasındaki iş birliği imkanlarının çeşitlendirilmesini hedefliyoruz” diyerek Azerbeycan ile iş birliklerini iletlemek için önemli adım atıldığını vurguladı. 

Sabah saatlerinde düzenlenen 3. Enerji Forumu’na katılan Bakan Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye-Azerbaycan 3. Enerji Forumu kapsamında gerçekleşen “Nahçıvan-Yeşil Enerji Bölgesi” Uluslararası Konferansı’na katıldık.Kardeş ülke Azerbaycan ile halihazırda devam eden iş birliklerimizi yenilenebilir enerji alanında da geliştirerek ilişkilerimize ivme kazandırmak istiyoruz” dedi.

Ayrıca Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında elektrik enerjisi ithalat ve ihracat altyapısının oluşturulmasını amaçlayan Türkiye-Azerbaycan Enterkonneksiyonu Projesi kapsamındaki faaliyetlerin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ile AzerEnerji tarafından bugün imzalanacak yol haritasıyla hayata geçirileceğini bildirdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM