Cuma, Eylül 20, 2024

KOBİ’lere ‘işimi yönetebiliyorum’ diyebilmenin anahtarı sunuluyor

işimi yönetebiliyorum programı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, banka ve e-para kuruluşlarının desteğiyle 2019 yılında hayata geçirilen İşimi Yönetebiliyorum Programı, İzmir’de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ev sahipliğinde devam etti.

İşimi Yönetebiliyorum Programı ile Ege Bölgesi ve İzmir’deki girişimci ve KOBİ’lere ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, finansmana ulaşmanın zorlu olduğu bir ortamda enflasyon hesabını doğru yaparak firmaların nefes alabilirliğini sağlamanın büyük bir yetenek haline geldiğini söyledi.

Stok eritmeden, enflasyonun aşındırıcı etkisini hesaba katarak kârlılık sağlamanın, üretmek ve istihdam yaratmanın zorluğuna dikkat çeken Kasalı, “İşte burada işinizi yönetiyor olmanız lazım.  Bu eğitimlerde alanındaki yetkin isimler, ‘işimi yönetebiliyorum’ diyebilmenin anahtarını size vermeye hazırlanıyor” diye konuştu.


Erdem: Program dijital ve yeşil dönüşümü odağına alıyor

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Erdem ise büyük firmaların, birçok girişimin, yeniliğin ve patentin arkasında, kısıtlı imkanlarla kurulan KOBİ’lerin bulunduğunu vurguladı. Erdem, “Dolayısıyla bu üç kulvarda da en kararlı adımlarla koşanların KOBİ’lerimiz olduğuna inanıyoruz. Bu inancımız, KOBİ’lerimizi dijital, yeşil ve toplumsal dönüşümün odağına alan İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın da temelini oluşturuyor. Programımızın bundan sonraki ana hedefi de KOBİ’lerimizin tüm dünyada yaşanan baş döndürücü değişimin hızına adapte olmasını sağlamak” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM