Cumartesi, Eylül 21, 2024

Karşıyaka’da 2 Milyar 495 milyonluk dev bütçe

Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Başkanlığında gerçekleştirildi.Oturumun ana gündemi 2024 Mali Yılı Performans programı tasarısı ve 2024 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oldu. Karşıyaka Belediyesi 2024 yılı bütçesi 2 milyar 495 milyon TL olarak belirlendi

İsrafı önleyecek bütçe

Geniş kapsamlı, katılımcı bütçe modelini bu anlayışla hayata geçirdiklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Etkin, verimli, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir bir sosyal belediyecilik anlayışıyla Karşıyaka Belediyesini 4 buçuk yıldır yönetiyoruz. Bugüne kadar geniş kapsamlı, katılımcı bütçe modelini başarıyla uyguladık. Kurum olarak önceliğimiz kamu kaynaklarını kamu adına şeffaf ve verimli kullanmak oldu. Göreve geldiğimiz ilk günden bu tarafa israfla mücadele ettik. 2024 yılı bütçemizi de aynı ilkeler ışığında oluşturduk. 2024 yılı için yoğun ve titiz bir çalışmayla oluşturduğumuz bütçemiz oy çokluğu ile meclisimizden geçti. İsrafla mücadele edecek şekilde kurguladığımız bütçemizin Karşıyaka’mıza iyilikler ve yararlar getirmesini diliyorum’ diye konuştu.

Bütçe 10 katına çıktı

Kent AŞ ve Personel AŞ işçilerinin maaş ve ikramiye alacakları kalmadığını söyleyen Başkan Tugay sözlerini şöyle tamamladı:  En öncelikli görüşmemiz gereken konu bütçemiz 2 milyar 495 milyon TL oldu. Bütçemiz son 4 buçuk yılda 10 katına çıktı. Bir belediyenin bütçesi 10 katına çıktığına dair dünyada bir örnek var mı?”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM