Cuma, Eylül 20, 2024

Hutchinson PFW Havacılık, istihdamda iki katı büyüme hedefliyor

SEDA GÖK


Ege Serbest Bölgesi’nde 2003 yılından bugüne faaliyetlerini sürdüren Hutchinson PFW Havacılık, sektördeki 20. yılını üretim tesisinde düzenlediği törenle kutladı. Hutchinson PFW Havacılık Genel Müdürü Tevfik Günhan, önümüzdeki yıllarda istihdam ve ciro bakımından şirketi iki katı büyütmeyi hedeflediklerini ve bu konuda Ege Serbest Bölgesi’nde adım attıklarını söyledi.

Hutchinson PFW Havacılık olarak son 10 yılda yaklaşık olarak yüzde 130 büyüme gösterildiğini söyleyen Günhan, “Önümüzdeki projeksiyonda yaklaşık olarak bugüne göre 2 katı büyüme hedefliyoruz. Ciro anlamında yaklaşık 2,5 kat, istihdam anlamında 2 kat büyümeyi öngörüyoruz. Serbest Bölge içerisinde de bununla ilgili belirli adımları attık. Son üç yıldır şirketimiz, PFW Havacılık olarak Hatchinson ve Total Group bünyesinde yer alıyor. Bu da bize büyük bir güç veriyor. Stratejik anlamda dünyanın uçak parçası üreticisi olarak her geçen yıl büyüten sayılı şirketlerden biriyiz. Krizler, pandemi süreci gibi olumsuz süreçlere rağmen şirketimiz her zaman ayakta durdu ve büyümeye devam etti. Büyümeye de devam edecek. Sadece teknik bilgi ve beceri değil aynı zamanda, ekip arkadaşlarımızın özverisi, çalışkanlığı, şirket aidiyeti bu başarının en büyük nedenidir” dedi.

Büyüyen ve değişen havacılık sektörüne uyum sağlamak için kaliteyi ve yeniliği benimseyerek projelerine devam ettiklerini söyleyen Günhan, “Kuruluşumuzdan bu yana Türkiye’de ve havacılık sektöründe ürettiğimiz her parçada müşterilerimiz için tek tedarikçi olmak bizim için gurur verici. Ürettiğimiz parçalar, ciddi tecrübeye sahip olunması gereken, çok çeşitli, çok farklı parçalar. Almanya Speyer ekibinin bir parçası olarak teknik bilgi ve birikimimizi her geçen yıl geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.


Yaklaşık bin 900 kişiyi istihdam ediyor

PFW Havacılık, Hutchinson Grup’a bağlı bir şirket olan PFW Aerospace GmbH’nin bir parçası olarak İzmir’de faaliyet gösteriyor. Hutchinson Grup, havacılık, otomotiv, savunma ve endüstriyel sektörlerde faaliyet gösteren uluslararası bir şirketler grubudur ve dünya genelinde birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Uçak boru sistemlerinde dünya pazar lideri olan firma uçak içi sistemler, yakıt tankları ve havacılık bileşenleri gibi havacılık endüstrisinin çeşitli alanlarında faaliyet gösteriyor. PFW Aerospace GmbH, Almanya Speyer, İngiltere Nuneaton ve İzmir’deki lokasyonlarında yaklaşık bin 900 kişiyi istihdam ediyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM