Cuma, Eylül 20, 2024

EY, kadın girişimcileri uluslararası pazara hazırlıyor

ey kadın girişimciler

Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na (EY Entrepreneurial Winning Women Program) katılmaya hak kazanan 10 girişimci belli oldu.

EY, bu program aracılığıyla işini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan kadın girişimcileri uluslararası pazarlarda etkin faaliyet gösterme ve rekabet avantajı elde etme gibi konularda hazırlamayı amaçlıyor. EY Girişimci Kadın Liderler Programı, girişimcilerin uzun vadeli başarıya uzanan yolculuklarında kilit rol üstlenen, bilgi ve deneyim paylaşımına olanak veren yüksek nitelikli bir girişimcilik ağını da inşa ediyor. EY Türkiye, stratejik konularda yeni bakış açıları sunarak kadın girişimcilerin potansiyelinin tamamını ortaya çıkarmalarını amaçlayan program kapsamında, bu dönem de dahil olmak üzere bugüne kadar toplam 70 kadın girişimciye destek vermiş olacak.


“Kadınların girişimci ruhlarının ortaya çıkarılması çok önemli”

Programın Türkiye liderliğini yürüten EY Türkiye Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı ve Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso, “Kadınlar tarafından başlatılan girişimlerin gelişmesi ve başarıya ulaşabilmesi için, kadınların girişimci ruhlarının ortaya çıkarılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi kritik öneme sahip. EY olarak, Türkiye’de kadın girişimciliğinin ciddi bir ekonomik potansiyel barındırdığını düşünüyoruz. Kadın girişimcilerin liderlik becerilerini geliştireceği programlara, yönetsel yetkinliklerini artıracağı eğitimlere, finansal, hukuksal konularda danışmanlığa ek olarak iletişim ağlarını genişletebilecekleri alanlara ihtiyacı var. Bu programda yer almak üzere bağımsız bir jüri tarafından seçilen kadın girişimciler, eğitimlerle liderlik yönlerini artırma fırsatı bulmalarının yanı sıra küresel bir girişimci ağının parçası olacaklar. 2023 sınıfına seçilen tüm girişimci kadınları gönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM