Perşembe, Eylül 19, 2024

Sökeli kadınlar ‘fodula’ için kolları sıvadı

Sökeli Kadın Kooperatifi ile birlikte fodula (ekmek dolması) projesini başlatan Söke Un, yöresel ekmek dolmasının bilinirliğini artırarak, sonraki nesillere tanıtmayı amaçlıyor. Ürün tescili alınan ve coğrafi işaretleme çalışmaları devam eden fodulanın ileri vadede dondurulmuş ürün olarak satışa sunulması da planlanıyor.


Hedef, fodulayı dünyaya taşımak

Proje kapsamında, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü için açıklama yapan Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Çalışmalar işbirliği içinde Söke ile Sökeli Kadın Kooperatifi arasında gerçekleştirilmekte. Umut ediyoruz hep beraber tatma şansını yakaladığımız ürün Türkiye çapında dünyada talep bulan, karşılık gören ürün haline gelir.

Bu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görünse de her kadın girişimcimizin ufkunun çok ileri gideceğinden eminiz. Hem duygusal hem sektörel olarak bir çalışma yapılmakta. Fodula için özel ürettiğimiz hazır ekmeklerle ve verdiğimiz un desteğiyle Sökeli kadınların fodula yapımını kolaylaştırırken, onların girişimciliğine de destekte bulunuyoruz” dedi.

KAYNAKSöke Un
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM