Perşembe, Eylül 19, 2024

“İşbirliklerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz”

İzmir’in, küresel ölçekte tanıtımının sağlanması, üyelerin uluslararası pazarlardaki bağlantılarının artırılması ve ortak iş birliği alanlarının geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren İzmir Ticaret Odası (İZTO), son 15 günde 7 farklı ülkeden temsilcileri ağırladı. Hindistan’dan Belçika’ya, Makedonya’dan Guatemala’ya kadar uzanan görüşmelerde önümüzdeki dönem için yaratılacak iş fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Sektörlerimizin ve firmalarımızın dünyanın farklı pazarlarında tanınmasının; yatırım ve ticaretin gelişmesinde önemli olduğunu ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Ülke tanıtım toplantıları ve ikili iş görüşmeleri gibi networking etkinlikleriyle üyelerimizi masa başından erişemeyecekleri ticari partnerlerle İzmir’de buluşturarak ihracatımızın gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Odamızı ziyaret eden yabancı heyetlere üyelerimiz ile gerçekleştirilecek ikili iş görüşmeleri etkinliklerini artırmayı öneriyoruz. Bu kapsamda farklı ülkelerle iş birliklerimizi güçlendirmeye ve etkinliklerimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.


“İzmir, zengin bir potansiyel taşıyor”

İzmir’in sahip olduğu potansiyelin dünya çapında doğru ve etkin tanıtımını öncelikli faaliyetleri arasında gördüklerini belirten Özgener, şunları söyledi: “İzmir, tarihi bir liman kenti olarak köklü ticari geçmişi, çok sektörlü esnek üretim alt yapısı, lojistik olanakları, elverişli iklim şartları ve doğal güzellikleriyle dünyada her alanda öne çıkacak zengin bir potansiyel taşıyor. Bu anlamda, Odamızı ziyaret eden yabancı misyonlara kentimizin dünyada bilinirliğinin artması açısından özel önem veriyoruz. İzmir’in ticari ve ekonomik yapısı ile yatırım olanaklarına ilişkin güncel ve detaylı bilgileri Odamızı ziyaret eden heyetlerle paylaşarak mevcut iş birliği alanları konusunda yol gösterici olmayı görev biliyoruz.”

KAYNAKİZTO
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM