Pazartesi, Eylül 16, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları yola çıktı

ENSAR ÇIRAK

Çocuk, edebiyat, akademik ve prestij kategorisinden kitapları barındıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, ilk etapta 17 kitap sergileyecek


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZELMAN işbirliğinde yayın hayatına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nın tanıtımı gerçekleşti. Çocuk, edebiyat, akademik ve prestij kategorisinden kitapları barındıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, ilk etapta 17 kitap sergileyecek. Aralarında Halit Ziya Uşaklıgil’in yazdığı İzmir Hikâyeleri, Tarık Dursun’un Ben Unutmadan başlıklı derleme kitabı ve Cumhuriyetin II. Yüzyılı Kültür ve Sanatın Geleceği Sempozyumu’nun işlendiği raporlamaların bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları ile şehrin kültür mirası, Cumhuriyetin 100’üncü yılında gelecek asırlara taşınacak.

Çavaş: Cambridge ve Harvard’ın kitaplarını çeviriyoruz

Tanıtımda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş, 40 kitaplık bir programları olduğunu söyledi. Bu kitapları önümüzdeki yılın ortalarında çıkarmayı hedeflediklerini belirten Çavaş, “Cambridge, Harvard gibi üniversitelerin yayınevlerinin çıkardığı kitapların teliflerini aldık ve çeviriye verdik. Kent Kitaplığı ve Akdeniz Akademisi’nin kitaplarını da yayınlamaya devam edeceğiz. Bizim yayınevimizden önerilen bazı kitapları da oraya aktaracağız. Belediye birimlerinin kitaplarını yayınlayacağız. Kentsel Adalet ve Eşitlik Birimi’nin bir kitabı şuanda yayında” dedi.

Soyer: Amacımız ilk başvurulan yayınevi olmak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir için yayıncılık alanında yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti. Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İzmir’i odağına alan sanat, tarih, arkeoloji, edebiyat ve akademik yayınlarıyla İzmir’in yaşamına dahil oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları arasında yer alan prestij kitapları bize şehri derinlemesine tanıma imkanı verecek. Kataloğumuzda Tarık Dursun K.’nın hem yetişkinler için hem çocuklar için yazdığı kitaplar var. Amacımız yayın kataloğumuzu genişleterek İzmir’e dair düşünen ve üreten araştırmacıların, akademisyenlerin ve okurların ilk başvurdukları yayınevi haline gelebilmek” diye konuştu.

İzmir’in bir kültür sanat şehri olması için kararlılıkla çalıştıklarını dile getiren. Soyer, “Göreve gelir gelmez İzmir Sinema Ofisi’ni kurduk. İzmir’i sinemanın kalbi yapmak için onlarca filme destek olduk. İzmir Art platformuyla İzmir’de kültür sanat gündemini yakalayan bir mecra oluşturduk. Bu platform üzerinden 35 bin gence ücretsiz etkinliklere katılabilecekleri olanaklar sağladık. Basmane’deki Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’ı kamulaştırarak kentin sanat dünyasına kazandırdık. İzmir Şehir Tiyatroları’nda tüm oyunlar kapalı gişe sergileniyor. Geldiğimiz nokta bir tesadüf değil” ifadelerini kullandı.