Pazartesi, Eylül 16, 2024

Tekpan, yeni tesis ile ihracat payını artıracak

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) bünyesinde elektrik panoları üretimi yapan Tekpan, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) yapımı tamamlanan yeni tesisine taşınarak üretime başladı. BAYOSB bünyesinde yaptıkları yeni yatırım ile ihracat paylarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Tekpan Yönetim Kurulu Başkanı Davut Yanık, “Sanayicimizden bize gelen talepler üretimi artırmamızı gerektirdi ancak eski yerimizde kapasite artışı yapacak yerimiz yoktu. Biz de BAYOSB’de yeni bir tesis inşa ederek üretime başladık” dedi.


“Üretimimizin % 80’i ihracat”

15 milyon dolarlık bir yatırım ile 33 bin metrekare kapalı alanda üretime başladıklarını belirten Yanık, “İstihdamımız 500’e çıkarken, üretimimizdeki artış ile ihracat payımızı da artırmayı hedefliyoruz. Şu an üretimimizin yüzde 80’i ihracat ve 80 ülkeye ürün gönderiyoruz.  Ülkemize döviz getirmek için bu yatırımlarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni makine yatırımları ve robotik üretim için çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

 “Yeşil bina sertifikasına da başvuracağız”

Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın sınırda karbon uygulaması ile sanayicileri karbon ayak izini küçültmeye zorladığını vurgulayan Yanık, “Hem dünyadaki iklim krizinin geldiği korkutucu boyut hem de Türkiye’nin en büyük ithalat kaleminin enerji olması nedeniyle biz de çatı GES uygulaması ve yağmur suyu hasadına başladık. İhracatçı bir firma olarak yeşil bina sertifikasına da başvuracağız” dedi. Yağmur hasadına başladıklarını, kurdukları özel sarnıç ile 2 aydır tesislerinin su ihtiyacını yağmur suyu ile karşıladıklarını anlatan Yanık, “2 ay içinde GES kurulumumuz da yapılacak. 1.3 megavat kurulu gücü ile tüm elektrik ihtiyacımızı karşılayıp şebekeye elektrik de vereceğiz. Bulunduğumuz BAYOSB de yeşil bir OSB olarak bu konularda katılımcısının önünü açan, her tür desteği veren bir OSB” şeklinde ifade etti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM