Cumartesi, Eylül 21, 2024

Türkiye’de 2 milyon 200 bin konut kentsel dönüşüme girdi

hatay afet konutları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüklerini belirtti


2020’de İzmir’de meydana gelen depremin 3. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden depremin daha dün gibi hafızalarda olduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, büyük yıkım yaşatan depremi unutmadığını belirten bir paylaşımda bulundu. 

Bakan Özhaseki’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise şöyle; 

“2020’de İzmir’de meydana gelen deprem daha dün gibi hafızalarımızda. Yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmadık. Rabbim tüm afetlerde hayatını kaybeden canlarımıza rahmet eylesin.Bir daha aynı acıları yaşamamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ülkemizi deprem başta olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı hâle getirmekte kararlıyız. Ülkemiz genelinde sağlıksız ve riskli yapı stokunu hiç vakit kaybetmeden dönüştüreceğiz.Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdük.Şu anda sahada 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam ediyoruz. #TürkiyeYüzyılı’nda gece gündüz demeden çalışarak sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu konutlarımızı üretmeye devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM