Cuma, Eylül 20, 2024

“KYK asansörlerine karekod koyacağız”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Bütçe sunumunda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın’da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesine ilişkin, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek” dedi.

“Asansörün son bakım tarihi 16 Ekim 2023”

830 yurtta periyodik asansör bakım ve denetimlerinin gerçekleştirildiğini söyleyen Bak, “Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı, 13 Temmuz 2023’te yapıldı. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edildi. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evrak elimizde mevcut” diye konuştu.

Olayın artık adli makamlarda olduğunu, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını belirten Bak, “Bu olay, üzerinden siyasi rant devşirilecek, suistimal edilecek bir olay değil. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı, hepimizin acısı. Evlat, hepimizin evladı. Suistimal edilecek bir konu kesinlikle değil. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM