Pazartesi, Eylül 16, 2024

ASO ve TSE  işbirliğinde  “Sektör Buluşmaları”

 Ardıç, “Ankara’da sanayinin gündemi artık tamamen değişimdir, uluslararası düzeydeki yenilikleri ve standartları üretecek noktaya ulaşmaktır. Çünkü standartlar üretimin ortak dilidir” dedi


Ankara Sanayi Odası ile Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde “TSE Sektör Buluşmaları” etkinliği düzenlendi. ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın ev sahipliğinde ASO 1. OSB’de düzenlenen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyeleri Burcu Özbozkurt, Halit Erol, ASO 1. OSB Başkanvekili Namık Kodaman, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ile sanayiciler katıldı.

“Standartlar üretimin ortak dilidir”

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Ardıç,  Ankara’nın yüksek teknolojili imalatta büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Başkan Ardıç, “Ankara’da sanayinin gündemi artık tamamen değişimdir, yeniyi yakalamak, dönüşümden kaynaklanan yeni uluslararası standartları sağlamaktır. Asıl arzumuz ise uluslararası düzeydeki yenilikleri ve standartları üretecek noktaya ulaşmaktır. Çünkü standartlar üretimin ortak dilidir. Bu dile yabancı bir dil öğrenir gibi yaklaşmakla yetinmeyip, içselleştirmeliyiz ve geliştirmeliyiz. Dünya ihracatındaki payımızı hedeflediğimiz seviyelere çıkarmak için uluslararası standartlara katkı yapabilmeliyiz. Ekonomik üretim, standartlara uygun üretimdir. Standartlar; teknolojinin sorunsuz çalışmasını, piyasaların sağlıklı işlemesini, farklı şirketler tarafından üretilen bileşenlerin birlikte çalışmasını mümkün kılar. Üretim süreçlerini iyileştirir, maliyetleri düşürür, böylece verimliliği artırır ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunur” diye konuştu. 

“Firmalarımıza yönelik kapsamlı faaliyetler yürütüyoruz”

Firmaların ve sanayi bölgelerinin uluslararası standartlara ulaştırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Ardıç, “Bunun için orta vadede ikiz dönüşümün bütün üyelerimizde kurum kimliği haline gelmesini arzu ediyoruz” dedi. Ekim ayında geçiş aşaması başlayan Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’nı da Başkan Ardıç, “Avrupa Birliği’nin standartlarına ve diğer uluslararası mevzuat ve standartlara uyumlu olma konusunda biz Ankara Sanayi Odası’nda ve OSB’lerimizde firmalarımıza yönelik kapsamlı faaliyetler yürütüyoruz. Türk Standartları Enstitüsü, bu konuda ulusal yetkili kuruluşumuz ve bizim de yakın işbirliği içinde çalıştığımız çok kıymetli bir müessese. Enstitünüzün hizmetleri ve faaliyetleri dönüşüm sürecinin her aşamasında firmalarımıza ve OSB’lerimize yol gösterecek” dedi.

“Türk sanayisine katkı sağlamak için çalışıyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez de konuşmasında, TSE’nin Türk sanayisine daha fazla katkı sunabilmesi için çalıştıklarını ve ilgili kurumlarla istişare içinde olduklarını ifade etti. Standardizasyonun her sektör için önemli olduğunu belirten Dönmez, tüm sektörlerin başta TSE’nin laboratuvarları olmak üzere tüm illerdeki test merkezlerini aktif kullanması gerektiğini söyledi.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin de TSE’nin birçok uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşunda aktif rol üstlendiğini belirtti. Değişimde söz sahibi olabilmek için standardizasyonun önemine vurgu yapan Şahin, “Sanayi ve ticarette büyük dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşümler üretimin ilk aşamasından tüketimin son noktasına kadar tüm süreçleri derinden etkiliyor ve değiştiriyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM