Pazartesi, Eylül 16, 2024

Robotik cerrahi ile tümöre çalım

İzmir’de yaşayan 60 yaşındaki bir hastanın yüksek tansiyon nedeniyle doktora başvurmasının ardından böbrek üstü bezinde tümör olduğu öğrenildi. Robotik cerrahi ile tümörü alınan hasta, 3 gün içinde taburcu oldu


Uzun yıllardır tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon tedavisi gören Bekir Hafız Nurdoğdu, son yıllarda tansiyonunun 15-16 seviyesinin altına düşmemesinden şikayetçiydi. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Yavuz Selim Demir’in muayenesi ve tetkikler sonucunda, hastanın sağ böbrek üstü bezinde tümör tespit edildi. Tümörün alınması için Genel Cerrahi ve Endokrinolojik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Varlık Erol’a başvuran hasta, kendisine önerilen robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat oldu. 

“Robotik cerrahi hastaya kolaylık sağlıyor”

Nurdoğdu’nun 2 saat süren ameliyatın ardından üç gün sonra taburcu olduğunu belirten Prof. Dr. Erol, “Robotik cerrahi, özellikle adrenal bez denilen böbrek üstü bezi tümörü gibi derin alanlardaki hareket kabiliyeti ve görüntüleme sistemi sayesinde hastalara ve cerrahlara büyük kolaylık sağlıyor. Geride tümör kalmıyor ve hastalar kısa sürede normal hayatlarına dönebiliyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM