Cuma, Eylül 20, 2024

Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyon kuruyor

serbest mimarlar dernekleri

Aynı amaçlar doğrultusunda kurulan Türk SMD, İstanbul SMD, İzmir SMD, Bursa SMD, Akdeniz SMD, Muğla SMD, 13 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da toplanarak yeni bir yapılanma oluşturmak için mutabık kalarak bir Federasyon çatısı altında toplanma kararı aldılar.  

Serbest mimarlık hizmetlerinin ve mimarlık mesleğinin güçlendirilmesi gereği ve son depremlerde bir kez daha eksikliği görülen nitelikli yapı üretme amacına ulaşma hedefi ile Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu (SMDF) kurulması kararının alınması, serbest çalışan mimarların 1970’lerden bu yana süregelen çalışmaların sonucu oluştu.

Yeni örgütlenme ile öncelikli amaç; mimarlık meslek yasasının gerçekleşmesi ve bu vesile ile meslek pratiğinin evrensel boyutlara ulaştırılması olarak ifade edildi.

Ankara’da yapılan imza törenine katılan 6 Serbest Mimarlar Dernekleri başkanları, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu yeni yapılanmanın ülkemize, mesleğimize yararlı olmasını dileyerek, SMDF’nin kuruluş amaçlarını ve gerekçelerini kamuoyuna ve meslek camiasına duyurmanın onurunu yaşadıklarını ifade ettiler.

İmza töreni sonrası, törene katılan mimarlar Anıtkabir’i de ziyaret ettiler.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM